Microsoft utfärdar en nöduppdatering för att åtgärda problem med spelprestanda orsakade av KB5000842 och KB5001330

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft har erkänt att “en liten delmängd av användare har rapporterat lägre prestanda än förväntat i spel” efter att ha installerat en av två senaste Windows 10-uppdateringar, och utfärdat en sällsynt typ av fix.

Spelare klagade på tappade bildrutor och dålig prestanda efter installation av KB5001330-uppdateringen, och samma rapport kom från de som installerade förhandsversionen av samma uppdatering, KB5000842. Nu använder företaget en ganska ovanlig Known Issue Rollback (KIR) för att lösa problemen, precis efter att NVIDIA utfärdat egna råd till berörda spelare.

Se även:

Microsoft bekräftar problemen som upplevs av ett oupptäckt antal användare och säger om KB001330: “En liten delmängd av användare har rapporterat lägre prestanda än förväntat i spel efter installation av den här uppdateringen. De flesta användare som berörs av det här problemet kör spel i helskärmsläge eller utan fönsterlägen och använda två eller flera skärmar “.

Det finns en liknande bekräftelse för den icke-säkerhetsversionen av den här uppdateringen, KB000842.

Microsoft förklarar också vad de gör för att hantera dessa problem med spelprestanda:

Problemet löses med hjälp av KIR (Known Issue Rollback). Observera att det kan ta upp till 24 timmar för upplösningen att spridas automatiskt till konsumentenheter och icke-hanterade affärsenheter. Om du startar om enheten kan det hjälpa upplösningen att gälla snabbare på din enhet. För företagshanterade enheter som har installerat en påverkad uppdatering och stött på det här problemet kan det lösas genom att installera och konfigurera en särskild grupprincip.

En känd problemåterställning är i själva verket en serveruppdatering och är en relativt ny teknik som används av Microsoft som introducerades tidigare i år. Förra månaden förklarade företaget:

Känd problemåterställning är en viktig förbättring av Windows-service som stöd felkorrigeringar utan säkerhet, vilket gör att vi snabbt kan återställa en enda, riktad fix till ett tidigare släppt beteende om en kritisk regression upptäcks.

Eric Vernon fortsätter med att säga:

När Microsoft beslutar att återställa en buggfix i en uppdatering på grund av ett känt problem gör vi en konfigurationsändring i molnet. Enheter som är anslutna till Windows Update eller Windows Update for Business meddelas om denna ändring och den träder i kraft vid nästa omstart.

När detta händer kommer Know Issue-återställningsinfrastrukturen att rapportera att fixen – den nya koden som har problem – inte längre är aktiverad. Från och med den här tiden kommer operativsystemet att falla tillbaka till den tidigare koden som hade ett fel om än ett mycket mer godartat problem än den nya koden som har problem.

Eftersom denna KIR styrs av Microsofts serversida behöver du ingenting. Luta dig bara tillbaka och vänta, så kommer den problematiska koden att inaktiveras så att spelprestandan ska få en boost.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares