Microsoft utfärdar officiell fix för blå skärmar och utskriftsproblem i Windows 10

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

Om du har installerat Windows 10-uppdateringar den här månaden kan det hända att du har börjat uppleva problem med utskrift, liksom att se blå skärmar med ett APC_INDEX_MISMATCH-fel. Efter att ha erkänt problemet erbjöd Microsoft initialt en lösning, men nu har företaget släppt en ordentlig lösning för problemet.

Korrigeringen har formen av en out-of-band-uppdatering för Windows 10 när Microsoft rusade för att korrigera felet som introducerades av de kumulativa uppdateringarna från mars 2021. Sammantaget finns det fyra korrigeringar att installera, var och en för olika Windows-versioner – KB5001565, KB5001566, KB5001567 och KB5001568.

Se även:

När en lösning föreslogs för några dagar sedan sa Microsoft att det fanns en riktig fix. Nu har företaget gjort ord på sitt ord med en kvartett av bug fixes. För var och en av de fyra korrigeringsfilerna förklarar Microsoft att de uppdaterar “ett problem som kan orsaka en blå skärm när du försöker skriva ut till vissa skrivare med vissa appar”.

I en något utökad beskrivning säger företaget om varje uppdatering:

Åtgärdar ett problem som kan orsaka en blå skärm när du försöker skriva ut till vissa skrivare med vissa appar och kan generera felet, APC_INDEX_MISMATCH.

Du kan ladda ner uppdateringen genom att helt enkelt kontrollera Windows Update och ha dem installerade automatiskt, men du kan också ladda ner dem manuellt om du föredrar. Länkarna du behöver är:

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares