Microsoft utökar Windows 7-stöd för företag, men kommer att straffa dem för att det tar för lång tid att uppgradera till Windows 10

0 Shares

Slutet på utökat stöd är hotande för Windows 7. Microsoft kommer att sluta stödja det åldrande operativsystemet den 14 januari 2020, men är medveten om att många företag kan ta längre tid än att göra övergången till Windows 10.

Som ett resultat har företaget idag meddelat att det kommer att erbjuda betalda Windows 7 Extended Security Updates (ESU) fram till januari 2023. Dessa kommer att finnas tillgängliga för alla Windows 7 Professional- och Windows 7 Enterprise-kunder inom volymlicensiering, och det kommer också att finnas en rabatt tillgänglig för dem med Windows-programvara, Windows 10 Enterprise eller Windows 10 Education-prenumerationer. Det finns dock en fångst.

REKOMMENDERAD:

Dessa nya Windows 7 ESU kommer att säljas per enhet, men företag bör vara medvetna om att priset för detta utökade stöd kommer att öka varje år, så ju längre det tar att uppgradera till Windows 10, desto mer behöver du betala.

Windows 7 Extended Security Updates (ESU) kommer också att innehålla stöd för Office 365 ProPlus.

Det finns inget ord om prissättning. Microsoft säger bara att företag kommer att behöva “nå din partner eller Microsoft-kontoteam för mer information.”

Fotokredit: Gustavo Frazao / Shutterstock

0 Shares