Microsoft välkomnar nya partners när de lanserar Microsoft Quantum Network

0 Shares

Glödande processor

Kvantberäkning är inte nödvändigtvis de datorns framtid, men det är verkligen a framtid och en viktig del av den tekniska utvecklingen. Alla de stora aktörerna från teknikvärlden är förståeligtvis angelägna om att ligga i framkant vad som händer, och Microsoft är inte annorlunda.

Den här veckan lanserade företaget formellt Microsoft Quantum Network, en koalition av partners med en delad vision. Målet är att “dela kunskap och samarbeta med de bästa kvantinnovatörerna” i syfte att hjälpa utvecklingen av kvantberäkning.

Se även:

De unika möjligheterna med kvantberäkning innebär att den har potential att vara mycket mer användbar än konventionella lösningar, särskilt när det gäller AI och modellering. Det (inte obetydliga) syftet med Microsoft Quantum Network är att hjälpa till att utveckla världens första skalbara kvantdator- och kvantapplikationer.

På Microsofts inledande starttoppmöte sade Todd Holmdahl, Corporate Vice President för Azure Hardware Systems Group: “Microsoft Quantum Network är vårt åtagande att skapa de partnerskap som krävs för att bygga kvantarbetskraften och kvantekonomin. Vi tror att båda är viktiga för att lösa några av världens tuffaste problem.

Över på webbplatsen Microsoft Quantum Network förklarar Microsoft att:

Microsoft Quantum Network är ett globalt samhälle av individer och organisationer som arbetar med Microsoft för att lära sig om, undersöka och lansera kvantdatorapplikationer och hårdvara som stöds med tillgång till Quantum Development Kit, vital forskning och experter, exklusiv tillgång till Azure-tjänster och workshops om kvantprogrammering och algoritmutveckling.

Microsoft hade tidigare tillkännagett ett flertal partners som de arbetade med för kvantbearbetningsprojekt, och med den officiella lanseringen av Microsoft Quantum Network har ytterligare två välkomnats. HQS Quantum Simulations – specialiserat på kvantalgoritmer för att förutsäga molekylära egenskaper för den kemiska och läkemedelsindustrin – och Rahko – ett kvantmaskininlärningsföretag – går med i ett brett spektrum av befintliga partners som har ett starkt fokus på framtiden.

Bildkredit: sdecoret / Shutterstock

0 Shares