Microsoft varnar dig om appar kan sakta ner Windows 10

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Det finns mycket att säga för att vissa program körs automatiskt när du slår på din dator, men det finns ett pris att betala. Om du har för många appar konfigurerade för att köras automatiskt, kommer du att märka att starttiderna har ökat och du måste vänta längre på att ditt skrivbord når ett användbart tillstånd.

När du installerar eller uppdaterar programvara kommer många att välja om du vill låta dem köras vid start eller inte, men alltför ofta görs valet för dig. I Windows 10 21H1 börjar Microsoft varna dig för nya startposter och ge dig chansen att vidta åtgärder för att undvika systemavmattning och långsamma starttider.

Se även:

Funktionen ska inte ta sig till alla användare förrän någon gång nästa år, men Microsoft har gett ivriga insiders en chans att prova. I förhandsgranskningsversionerna av Windows 10 21H1 – vars slutliga version bör släppas, som namnet antyder, under första halvan av 2021 – Microsoft har infört ett nytt varningssystem för att varna användare om nya startprogram, som du kan se i den här bilden med tillstånd av Windows Senaste:

Startapp-avisering i Windows 10

Medan den nya funktionen inte ingriper för att förhindra den prestationshit som kan introduceras, fungerar den som en bra information. Ett popup-meddelande låter dig veta när som helst ett program är konfigurerat att köra vid start och ger råd om hur du ändrar detta beteende om detta inte är acceptabelt.

Även om detta inte är en banbrytande funktion, kommer det att hjälpa människor att förstå varför deras system gradvis saktar ner.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares