Microsoft varnar Windows 10-användare för att uppgradera när version 1803 närmar sig supportens slut

0 Shares

Slutet

Uppdateringar för Windows 10 kan ha varit oändligt problematiska för sent, men Microsoft är fortfarande angelägen om att användare ska uppdatera till den senaste versionen av sitt operativsystem.

Företaget har nu börjat varna användare av Windows 10 version 1803 om att deras programvara snart inte längre kommer att stödjas och därför inte längre får några säkerhetsuppdateringar.

Se även:

Det officiella slutdatumet för stöd för Windows 10 1803 (uppdateringen från april 2018) är den 12 november 2019, och Microsoft uppmanar folk att hoppa till 1903 – trots den senaste tidens problem.

Ett meddelande som visas i Windows Update informerar användarna:

Du kör för närvarande en version av Windows som närmar sig slutet på supporten. Vi rekommenderar att du uppdaterar till den senaste versionen av Windows 10 nu för att få de senaste funktionerna och säkerhetsförbättringarna.

Användare på Reddit är mindre än imponerade av tillkännagivandet, även om det verkligen inte borde komma som någon överraskning med tanke på att Microsoft publicerade slutdatum för support för en tid sedan.

Bildkredit: Aku Alip / Shutterstock

0 Shares