Microsoft varnar Windows 7 Pro-användare om supportens slut

0 Shares

Windows 7 Professional

Sex månader efter att ha informerat användare av Windows 7 Home om det förestående slutet på supporten för operativsystemet, börjar Microsoft nu visa samma varning för Windows 7 Pro-användare.

Medan varningsmeddelandet sprider sig till de flesta Windows 7 Pro-användare i ett försök att uppmuntra uppgradering till Windows 10, kommer inte alla användare att se det.

Se även:

Förutom ett tidigare blogginlägg om anmälningsmeddelandet säger Microsoft: “Vi utvidgar nu de meddelanden som diskuteras nedan till Windows 7 Pro-enheter för att säkerställa att våra kunder är medvetna om slutet på supporten för Windows 7 och kan vidta åtgärder för att förbli produktiva och säkra. Enheter som är domänanslutna som en del av en IT-hanterad infrastruktur kommer inte att få aviseringarna “.

Precis som med meddelandet i Windows 7 Home, läser meddelandet i Pro:

Efter tio år närmar sig slutet för Windows 7.

Den 14 januari 2020 är den sista dagen som Microsoft kommer att erbjuda säkerhetsuppdateringar och teknisk support för datorer som kör Windows 7. Vi vet att förändring kan vara svårt, det är därför vi sträcker oss tidigt för att hjälpa dig att säkerhetskopiera dina filer och förbereda dig för vad som är nästa.

Som Microsoft påpekar kommer inga fler uppdateringar och korrigeringar när den stora dagen rullar ut. Företaget säger att meddelandet kommer att visas “en handfull gånger” före årets slut, men användare har möjlighet att ignorera eller dölja det.

Bildkredit: Hadrian / Shutterstock

0 Shares