Microsoft vill att du ska rösta på vad nästa PowerToys-verktyg ska vara

0 Shares

Microsoft PowerToys

Utvecklingen av PowerToys för Windows 10 har varit imponerande, och Microsoft fortsätter att lägga till nya verktyg hela tiden. Nu letar företaget efter feedback från användarna för att kunna bestämma vad det ska fokusera på nästa.

Specifikt säger utvecklingsteamet att även om det för närvarande har idéer för tre nya PowerToys, har det bara tid att arbeta med två av dem nästa år. I stället för att fatta själva beslutet ombeds kraftanvändare att rösta, välja mellan en Gif / Video-skärminspelare, möjligheten att justera teckensnittsåtergivning och ett verktyg som heter “Mus utan gränser”.

Se även:

Nyheten om en omröstning tillkännagavs på Twitter av Microsofts Clint Rutkas. Han förklarade att “vi har resurser i vårt team för att bara göra två viktiga arbetsobjekt” 2021. Twitter-användare fick sedan chansen att välja mellan de tre PowerToys som nämns ovan.

Verkligen verkar det dock som om det bara finns ett val mellan två eftersom Gif / Video-skärminspelningsverktyget redan är igång. Så valet är mellan att justera teckensnittsåtergivning i Windows 10 och verktyget OSS Mouse Without Borders.

Möjligheten att finjustera teckensnittsrendering beskrivs över på GitHub och låter väldigt mycket som ClearType-inställningarna från tidigare. På PowerToys-färdplanen beskrivs det enda omnämnandet av ett musrelaterat verktyg som ett “Mac Style” Hitta markör “enkel åtkomst (skaka för att hitta)”. Denna beskrivning passar inte riktigt “Mus utan gränser” som låter mer som ett verktyg som gör det möjligt att slå muspekaren runt skrivbordet så om du rör dig bortom, till exempel skärmens högra kant, visas markören igen på vänster sida. Alternativt kan det vara ett verktyg för att möjliggöra att en enda mus kan anslutas till flera datorer – vi får se.

Rutkas har inte angett när PowerToys-teamet kommer att avgöra vilka verktyg som ska fokuseras på, men Twitter-enkäten har inte lång tid att köra

0 Shares