Microsoft visar annonser för Edge i Start-menyn i Windows 10 om du söker efter konkurrerande webbläsare

0 Shares

Microsoft Edge-annonser i Windows 10 Start-meny

Microsoft är verkligen inte främmande för att använda Windows 10 för att marknadsföra sin egen programvara; det har förekommit ett flertal förekomster av att företaget marknadsför produkter inom operativsystemet.

Nu, om du använder Start-menyn för att söka efter en webbläsare som Firefox eller Chrome, ser du en annons som rekommenderar Microsoft Edge. Med tidigare annonser i Windows har det varit enkla steg du kan vidta för att undvika eller inaktivera dem, men den här gången verkar det inte finnas något du kan göra åt det.

Se även:

Den senaste annonsenheten kommer strax efter att Microsoft började driva ut den Chromium-baserade versionen av Edge till alla Windows 10-användare. Företaget har också nyligen börjat marknadsföra Edge för människor som använder OneDrive-webbplatsen. Men med annonser i Windows 10 själv som redan har visat sig vara kontroversiella är det lite – men kanske inte helt – överraskande att hitta Microsoft upp till sina gamla knep igen.

Annonsen för Microsoft Edge visas under sökresultaten i Start-menyn under en rekommenderad rubrik. Om du redan har den nya Chromium-baserade versionen av Edge installerad finns det en länk för att starta den; om du inte har det ännu ser du en länk för att ladda ner den. Som noterats av Bleeping Computer utlöses annonsen om du söker efter Chrome, Firefox, Safari, Opera eller ordet “internet”.

Tyvärr verkar det som om det inte finns något som kan göras för att förhindra att den här annonsen visas – det är inte längre sökningen efter webbläsare via Start-menyn. Över på BornCity delar Günter Born ett tips från Deskmodder.de om redigering av registret som det påstås stoppa annonserna i deras spår. Du kan försöka skapa ett DWORD-värde (32-bitars) InaktiveraSearchBoxSuggestions med sitt värde inställt på 1 under HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Policies Microsoft Windows Explorer (eller redigera värdet om du upptäcker att det redan finns).

Tyvärr, i våra tester – och i testerna av kommentatorer – verkar detta tips inte hindra Edge-annonsen från att visas.

0 Shares