Microsoft visar nu icke borttagbara annonser i Windows 10 Mail- och Kalender-appar

0 Shares

Annonser i Windows 10 är inte en ny sak. Microsoft har en historia av att smyga dem in i alla reservfastigheter i sitt operativsystem och inkluderade appar. Tidigare har vi sett dem växa upp i Start-menyn, i aktivitetsfältet, i Action Center, i File Explorer, i Ink Workspace, på låsskärmen, i Share-verktyget och i Windows Store. Det kör till och med för närvarande fullskärmsannonser för Windows 10 i Windows 7 när det åldrande operativsystemet når sitt liv.

Microsoft föredrar att kalla de annonser som prickar runt sina OS “förslag” men det gör dem inte mindre irriterande för användarna. Och nu har företaget lagt till en ny annons i Windows Mail och Kalender-appar och gjort dem omöjliga att ta bort.

Som upptäcks av MSPoweruser visas en banner som annonserar Outlook / den mobila Outlook-appen nu i det vänstra sidofältet i Mail-appen där det tar en hel del utrymme.

Som svar på nya annonser säger Microsoft:

Annonserna i själva appen visas oavsett vilken e-postadress du använder den med. Det är inte borttagbart, men du kan skicka det som ett förslag i Feedback Hub på Windows 10 här: https://msft.it/6012TVPXG.

Fotokredit: sindlera / Shutterstock

0 Shares