Microsoft visar upp den nya Windows 10-startmenyn på Twitter

0 Shares

Det är ingen hemlighet att Microsoft arbetar med en omdesignad startmeny för företagets Windows 10-operativsystem. Även om det ännu inte är klart om funktioner som Live Tiles är kvar för att stanna, är det säkert att en av de kommande funktionsuppdateringarna för Windows 10 kommer att introducera en Start-meny redesign.

Microsoft visade upp ett klipp på det officiella Microsoft Design Twitter-kontot som belyser utvecklingen av Windows 10 Start-meny från början. Mest intressant ur ett användarperspektiv är att företaget ger en glimt av den nydesignade Start-menyn som den planerar att introducera i en kommande funktionsuppdatering för Windows 10.

Skapat av @Windows designteam, illustrerar detta animerade klipp en bit av #UX-utvecklingen och moderniseringen av Windows-upplevelsen. Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan!

Start-menyn skiljer sig ganska mycket från den som används i nuvarande versioner av Windows 10. Anmärkningsvärda ändringar inkluderar en bredare applikationslista och ändringar i brickor som att utelämna titlar för medelstora.

De flesta användarkommentarer har varit positiva hittills. De som kritiserade Windows 10-startmenyns redesign gillade inte borttagningen av textetiketter och att Microsoft måste se till att andra standardverktyg i systemet matchar designen.

Det är oklart om det är frivilligt att ta bort titlar. Borttagningen skulle säkert orsaka viss förvirring när det gäller applikationsidentifiering, särskilt om applikationer använder liknande ikoner. Användare kunde fortfarande identifiera applikationer genom att hålla muspekaren över plattan eller genom att byta till stora brickor för viktiga applikationer.

När det gäller live-brickor verkar de vara stödda eftersom flera applikationer visas med dynamiskt innehåll i den omdesignade Start-menyn.

Nu är du: vad tycker du om den nydesignade Start-menyn?

0 Shares