Microsoft visar varningsmeddelanden i Windows 7 om det förestående slutet på supporten

0 Shares

Windows 7 slutet av supportmeddelandet

Windows 7-användare har börjat rapportera utseendet på ett popup-meddelande från Microsoft som informerar dem om att supporten för operativsystemet upphör.

Även om detta inte kommer att överraska för alla, kommer inte alla Windows 7-användare att vara medvetna om att Microsoft är på väg att tappa det åldrande operativsystemet. Vi har redan sett popup-fönster som uppmuntrar användare att uppdatera till Windows 10 men nu ökar Microsoft trycket och säger till Windows 7-användare: “Efter tio år är support för Windows 7 nära slutet”.

Se även:

Människor har rapporterat att meddelandet började visas redan den 18 april, men inte alla Windows 7-användare ser det ännu. Meddelandet innehåller en länk till en Microsofts webbplats som uppmuntrar människor att säkerhetskopiera sina data, köpa en modern dator och hoppa till Windows 10.

Hela meddelandet lyder:

Efter tio år närmar sig slutet för Windows 7.

Den 14 januari 2020 är den sista dagen som Microsoft kommer att erbjuda säkerhetsuppdateringar och teknisk support för datorer som kör Windows 7. Vi vet att förändring kan vara svårt, det är därför vi sträcker oss tidigt för att hjälpa dig att säkerhetskopiera dina filer och förbereda dig för vad som är nästa.

Microsoft tvingar inte användare att ge upp Windows 7, och det finns inget som hindrar fortsatt användning av operativsystemet. Men som företaget betonar betyder det att du inte får några säkerhetsuppdateringar.

Om du är nöjd med att hålla fast vid Windows 7 och inte vill bli ständigt bekymrad över livets slut kan du välja att dölja meddelandet och inte visa det igen. Valet är ditt!

Bildkredit: IneptOrange / Reddit

0 Shares