Microsoft Viva är en ny folkdriven arbetsplats inom Teams

0 Shares

För några dagar sedan rapporterade vi att Microsoft skulle avslöja vad som är nästa för Microsoft 365 och Teams.

Idag har det varit lika bra som ordet, med Microsoft Viva, en ny Microsoft 365-driven plattform som samlar kommunikation, kunskap, lärande, resurser och insikter – var du än jobbar.

Detta är en enda integrerad upplevelse i team som tillhandahåller en portal som erbjuder allt som en anställd kan behöva för att lyckas, inklusive att lära sig att hjälpa människor att få den utbildning de behöver, personlig insikt och påminnelser för att hjälpa dem att arbeta smartare och förmågan att göra det för att hitta innehåll och experter relaterade till produkter de arbetar med. Viva ger också ett sätt för chefer att kommunicera med personalen.

Som Microsoft förklarar: “2020 var ett år med utmaningar och förändringar. Hur vi arbetar kommer att omvandlas permanent av pandemin. Många organisationer har gått över till fjärr- och hybridarbete och kräver oöverträffad smidighet och flexibilitet från människor i alla branscher.”

Med detta i åtanke har den bestämt att ett nytt perspektiv behövs och identifierat sex nyckelelement för en fantastisk medarbetarupplevelse.

Välbefinnande: Du känner dig trygg och unikt uppskattad på jobbet och behandlas rättvist och med värdighet.

Förbindelse: Du tillhör en pålitlig, integrerad medlem i en mångsidig gemenskap. Du har högkvalitativa relationer med dina kollegor, som kännetecknas av ömsesidig respekt.

Fokus: Du vet hur framgång ser ut och vad du ska prioritera. Du vet när du är på rätt spår och får regelbundet feedback som hjälper dig att förbättra.

Bemyndigande: Du kan enkelt hitta information, personer, verktyg och resurser du behöver. Du har befogenhet att fatta beslut om hur du bäst styr din talang och ansträngning.

Tillväxt: Du får vad du behöver för att maximera dina styrkor, lära dig nya färdigheter, bredda din erfarenhet och gå vidare mot dina mål.

Syfte: Du är en del av något större än dig själv och du vet det. Ditt arbete tjänar andra och har en meningsfull inverkan.

Du kan läsa mer om Microsoft Viva här, och det finns också en e-bok tillgänglig för nedladdning härifrån.

0 Shares