Microsoft vrider skruvarna på Windows 7-användare med fullskärmsuppdateringsvarningar

0 Shares

Din Windows 7-dator har slut på support

Det kan knappast ha undgått din uppmärksamhet att igår var dagen då Microsoft slutade stödja Windows 7.

För att säkerställa att alla som inte var medvetna blir uppmärksamma på att inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att finnas tillgängliga visas varningar i helskärm nu. Microsoft hade tidigare rekommenderat Windows 7-användare att detta meddelande skulle visas, och från och med idag gör företaget sitt löfte.

Se även:

Meddelandet levereras tack vare installationen av EOSNotify-verktyget som lagts till i KB4530734 redan i december, och det uppmanar hängare att uppgradera till Windows 10. Inte många kommer att kunna hävda att de inte har blivit varnade om slutet Stöd.

Meddelandet varnar alla som har beslutat att hålla fast vid Windows 7 att det inte är säkert att fortsätta använda operativsystemet:

Din Windows 7-dator har slut på support

Från och med den 14 januari 2020 har stödet för Windows 7 upphört. Din dator är mer sårbar för virus och skadlig kod på grund av:

Inga säkerhetsuppdateringar Inga programuppdateringar Ingen teknisk support

Microsoft rekommenderar starkt att du använder Windows 10 på en ny dator för de senaste säkerhetsfunktionerna och skydd mot skadlig programvara.

Du har möjlighet att visa meddelandet igen vid en senare tidpunkt, men du kan också välja att aldrig visa det igen – vilket är det sätt som de flesta Windows 7-fans sannolikt kommer att ta.

0 Shares