Microsoft Windows 10 får Linux / WSL-konsol kopiera och klistra in funktionalitet

0 Shares

På gott och ont verkar Windows Subsystem for Linux (WSL) -initiativet att driva full fart framåt. Det finns några mycket respektabla distributioner tillgängliga i Microsoft Store, som Debian, Ubuntu och Kali för att nämna några. För att inte tala om, Microsoft försöker uppmuntra ännu fler underhållare att skicka in sina distributioner med ett nytt verktyg.

Tydligen har vissa Windows 10-användare krävt förmågan att kopiera och klistra in både från och till WSL-konsoler – en rimlig begäran. Från Insider Build 17643 är det äntligen möjligt.

“Från och med Windows 10 Insider build # 17643 kan du kopiera / klistra in text från / till Linux / WSL-konsoler !!! Vi vet att det här är en funktion Många av er har väntat på – vårt hjärtliga tack för ditt tålamod och fortsatte support medan vi lossnade konsolens interna, så att vi kunde implementera den här funktionen. För att säkerställa att vi inte bryter något befintligt beteende måste du aktivera alternativet ‘Använd Ctrl + Skift + C / V som kopiera / klistra in’ konsolens alternativsegenskapssida, säger Rich Turner, Microsoft.

LÄS OCH: System76 blir medlem av GNOME Foundation Advisory Board

Turner förklarar vidare, “Den här inställningen kan ställas in oberoende för varje skal eller genväg: Om du fäster dina genvägar till dina favoritskal (t.ex. Cmd / PowerShell / Linux) till ditt aktivitetsfält och ändrar egenskaperna för konsoler som startas via dessa genvägar, dina inställningar görs bara till de berörda genvägarna. Om du senare startar samma skal via Start-menyn eller kördialogrutan, kommer dina inställningar inte att hittas eftersom de har sparats i dina fästa genvägar, inte din Start-meny brickor / genvägar eller registerinställningar. “

Som du kan se i skärmdumpen ovan är det mycket enkelt att aktivera det, och det finns ingen anledning att det inte så småningom skulle ta sig till icke-Insider-versioner av Windows 10. Det är uppriktigt sagt konstigt att denna funktionalitet inte var inte ingår från början, eftersom det verkar vara en no-brainer. Nåväl – bättre sent än aldrig, antar jag.

Fotokredit: hafakot / Shutterstock

0 Shares