Microsofts akuta Internet Explorer-patch gör att vissa Lenovo-bärbara datorer inte kan startas

0 Shares

Hoppsan

För några dagar sedan utfärdade Microsoft en nödplåster för Internet Explorer för att åtgärda en nolldagars sårbarhet i webbläsaren.

Problemet påverkar versioner av Internet Explorer från 9 till 11 i flera versioner av Windows, men det verkar som om korrigeringen har orsakat problem för många människor. Specifikt har personer med vissa bärbara Lenovo-datorer funnit att de efter att ha installerat KB4467691-plåstret inte kan starta Windows.

Se även:

När korrigeringsfilen släpptes var det känt att det fanns några problem med äldre versioner av Windows 10 – till exempel problem med .NET-ramverket och med webblänkar i Start-menyn.

Men sedan den första utgåvan har Microsoft uppdaterat patch-sidan för att indikera ett ytterligare potentiellt problem med vissa Lenovo-bärbara datorer:

Efter installationen av KB4467691 kan Windows inte starta på vissa bärbara Lenovo-bärbara datorer som har mindre än 8 GB RAM-minne.

Företaget föreslår ett par möjliga lösningar för dem som stöter på problem:

Starta om den drabbade maskinen med Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Inaktivera Secure Boot och starta sedan om. Om BitLocker är aktiverat på din maskin kan du behöva gå igenom BitLocker-återställning efter att Secure Boot har inaktiverats.

Microsoft säger att det “arbetar med Lenovo och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en kommande release”.

Bildkredit: Lazerko A / Shutterstock

0 Shares