Microsofts Bill Gates går med FBI i Apple iPhone upplåsning rad, liknar det att “klippa ett band runt en hårddisk”

0 Shares

ledsen-bill-grindar

Debatten om huruvida Apple ska hjälpa FBI att få tillgång till innehåll som lagrats på en iPhone som används av en av San Bernardino-skyttarna brummar vidare. Baserat på vår enkät är majoriteten av BetaNews-läsare emot att Apple slår telefonen (67 procent säger nej, 30 procent säger ja och 3 procent är för närvarande obeslutna), och de flesta teknikföretag har uttryckt liknande känslor.

Men i en intervju idag med Financial Times (berättelse bakom en betalvägg) har Microsoft grundare Bill Gates kommit ut på FBI: s sida.

“Detta är ett specifikt fall där regeringen ber om tillgång till information”, säger Gates. “De ber inte om någon allmän sak, de frågar om ett visst fall. Det är inte annorlunda än [the question of] skulle någon någonsin ha kunnat säga till telefonföretaget att få information, skulle någon kunna komma till bankposter. Låt oss säga att banken hade bundit ett band runt hårddisken och sagt, “Låt mig inte klippa det här bandet eftersom du får mig att klippa det många gånger”.

Det verkar som om den allmänna opinionens tidvatten kan vända sig mot Apple. Pew Research Center har idag släppt en studie som visar att 51 procent av amerikanerna anser att Apple borde hjälpa FBI och låsa upp skyttens iPhone 5c, medan bara 38 procent tycker att Apple inte borde.

0 Shares