Microsofts Bing firar ett decennium av medelmåttighet

0 Shares

Google är den bästa sökmotorn; det är obestridligt. Självklart är nackdelen med Google att det är en integritetsmardröm som spårar dig och loggar din sökhistorik. Även om det finns alternativ, som DuckDuckGo och StartPage.com som fokuserar på att skydda din integritet, ger Google fortfarande en bättre sökupplevelse.

Och så finns det Bing – sökmotorn som folk älskar att hata. Ja, det är modernt att basa Microsofts sökmotor, men sanningen är att det inte är så illa. Det är faktiskt ganska bra. Och det är problemet – det är bara medelmåttigt och hämtar aldrig riktigt konsumenterna. Google är bara bättre. Trots Bings brist på framgång har Microsoft överraskande hållit fast vid det. Som ett resultat firar Bing idag en 10-årsdag – ett helt decennium med medelmåttighet. Huzzah!

“Den 3 juni 2009 debuterade vi för världen med ett nytt tillvägagångssätt för sökning – en som var förankrad kring uppdraget att stärka människor genom kunskap – hjälpa dig att göra mer, inte bara söka mer. Mycket har hänt sedan dess, så vi ville ta en stund att titta tillbaka och fira dig – de människor som har förvandlat strävan efter svar till förståelse, perspektiv och handling, säger The Bing Team.

LÄS OCH: Sekretess: Microsoft spårar din sökaktivitet för Bing Maps

Teamet säger vidare, “Från början visste vi att sökning behövde bli mer än bara en lista med blå länkar. Vi fortsatte att itera och förnya hela sökupplevelsen. 2017 insåg vi ett liknande ouppfyllt behov – sökning skulle ge dig svar snabbare, vara mer omfattande och låta alla engagera sig mer naturligt. Vi åtagit oss att investera i sökupplevelser som hjälper människor att upptäcka fakta, avslöja flera perspektiv, hitta bättre alternativ och se en större bild. Dessa framsteg möjliggörs av Microsoft Research laboratorier, djupa neurala nätverk, toppmodern maskininlärning och passionerade team som arbetar för att leverera bästa möjliga sökupplevelse. “

Hur planerar Microsoft att fira Bings 10-årsdag? Naturligtvis med en speciell URL! Genom att gå till https://www.microsoft.com/bingis10 kan du komma åt en interaktiv fotomosaik formad som nummer 10. Fotonna innehåller fakta om Bing, tidigare “dagens bilder” och söklänkar för födelsedagsrelaterade saker , till exempel tårta recept. Genom att interagera med bilderna kan du potentiellt vinna priser – inklusive en Surface Go.

Vilket är ditt favoritminne från det senaste decenniet? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Bildkredit: Nomad_Soul / Shutterstock

0 Shares