Microsofts e-posthack var värre än först trodde – vissa användares meddelanden öppnades

0 Shares

Microsofts glasbyggnadslogotyp

Under helgen rapporterade vi att hackare fick tillgång till Microsofts webbaserade e-posttjänster under en period av tre månader. Microsoft försökte lugna användarnas oro genom att säga att endast “din e-postadress, mappnamn, ämnesraderna för e-postmeddelanden och namnen på andra e-postadresser du kommunicerar med” hade nåtts. Men för vissa människor var det ganska värre.

Det visar sig att vissa användare har fått ett meddelande från Microsoft som informerar dem om att hackare kunde komma åt innehållet i e-postmeddelanden.

Se även:

Efter att ha redan offentligt bekräftat de första detaljerna om hacket har Microsoft nu sagt till moderkortet att hackarna “kunde komma åt e-postinnehåll från ett stort antal e-postkonton för Outlook, MSN och Hotmail”. Webbplatsen tipsades om den större omfattningen av hacket av en namnlös källa, och det faktum att e-postmeddelanden – snarare än bara ämnesrader – hade nåtts bekräftades därefter av Microsoft.

I vår ursprungliga berättelse delade vi e-postmeddelandet som Microsoft skickade ut till dem som hade påverkats av attacken och förklarade att hackare bara hade kunnat få tillgång till en begränsad mängd information. Men ett antal personer fick ett annat e-postmeddelande som visade att hackare hade bredare åtkomst, inklusive e-postinnehåll.

I ett uttalande till randen sade en Microsoft-talesman:

Vår anmälan till majoriteten av de påverkade konstaterade att dåliga aktörer inte skulle ha haft obehörig tillgång till innehållet i e-post eller bilagor. En liten grupp (~ 6 procent av den ursprungliga, redan begränsade delmängden av konsumenter) fick besked om att de dåliga aktörerna kunde ha haft obehörig tillgång till innehållet i sina e-postkonton och fick ytterligare vägledning och support.

Microsoft har inte avslöjat hur många som har påverkats av ärendet och har inte gett någon indikation på att de vet vem som var ansvarig.

Bildkredit: Bumble Dee / Shutterstock

0 Shares