Microsofts enorma förändring av aktivitetsfältet i Windows 10 börjar rulla ut för alla användare nu

0 Shares

Windows aktivitetsfält har varit oförändrat i flera år, och få människor skulle klaga på det.

Microsoft har dock arbetat med en stor förändring av den som Windows Insiders har kunnat testa de senaste månaderna, och som äntligen kommer att börja rulla ut till alla användare från idag, även om det kan ta ett tag innan du får det.

Det nya tillägget “Nyheter och intressen” i aktivitetsfältet ger ett personligt innehåll med en överblick som uppdateras hela dagen. Du kan välja vilken information som ska visas, och detta inkluderar väder, lokala nyheter och rubriker.

Microsoft säger om den nya funktionen:

Om du vill se mer information med en blick håller du bara muspekaren över väderikonen för att se ytterligare information om vädret. Du kommer också att se kortfattad, “snackbar” information om nyheter, sport, lager och trafik. Utan att öppna appar eller byta enheter kan du snabbt få en puls på vad som händer omkring dig. Klicka på en berättelse för att öppna en strömlinjeformad läsupplevelse så att du kan spara tid och hålla fokus. Om du ser något du är intresserad av men inte har tid att läsa igenom kan du spara det för senare eller dela det.

Medan nyheter och intressen i Aktivitetsfältet i Windows kommer att börja rulla ut under de närmaste veckorna, säger Microsoft att det kommer att ta ett “stegvis och uppmätt tillvägagångssätt”, vilket innebär att bred tillgänglighet kan ta månader.

Fotokredit: carballo/ Shutterstock

0 Shares