Microsofts entreprenörer har lyssnat på ljud som fångats via Xbox-konsoler

0 Shares

Hand som håller en Xbox One-kontroller

De senaste veckorna har det skett massor av exponeringar om att många företag – inklusive Apple, Microsoft, Facebook, Amazon och Google – har lyssnat på inspelningar av interaktioner mellan kunder och digitala assistenter. Den senaste avslöjandet är att Microsoft-entreprenörer har lyssnat på Xbox-användare.

En ny rapport säger att entreprenörer som arbetar för Microsoft lyssnade på ljudklipp inspelade när Xbox-användare interagerade med Kinect och Cortana på sina konsoler.

Se även:

Rapporten kommer från moderkortet och det står att förutom att lyssna på ljudet av avsiktliga interaktioner med Xbox-konsoler lyssnade entreprenörer också på inspelning av oavsiktliga interaktioner där den digitala assistenten har utlösts av en slump.

Inte överraskande involverade en stor del av inspelningarna som entreprenörer hörde barn, och detta kommer att utlösa ännu större integritetsproblem än andra fall av mänsklig granskning av ljud. Som i andra fall säger Microsoft att inspelningarna lyssnade på i syfte att förbättra röstigenkänning.

Microsoft har utfärdat ett uttalande efter avslöjandet och säger:

Vi slutade granska allt röstinnehåll som tagits via Xbox för produktförbättringsändamål för ett antal månader sedan, eftersom vi inte längre ansåg att det var nödvändigt, och vi har inga planer på att starta om recensionerna. Vi granskar ibland en låg volym röstinspelningar som skickas från en Xbox-användare till en annan när det finns rapporter om att en inspelning bryter mot våra användarvillkor och vi måste undersöka. Detta görs för att hålla Xbox-communityn säker och anges tydligt i våra Xbox-användarvillkor.

Företaget säger också: “Vi har länge varit tydliga att vi samlar in röstdata för att förbättra röstaktiverade tjänster och att denna information ibland granskas av leverantörer. Vi har nyligen uppdaterat vår sekretesspolicy för att öka tydligheten att människor ibland granskar detta data som en del av produktförbättringsprocessen. Vi får alltid kundtillstånd innan vi samlar in röstdata, vi vidtar åtgärder för att avidentifiera röstavsnitt som granskas för att skydda människors integritet, och vi kräver att hanteringen av dessa uppgifter hålls enligt de högsta integritetsstandarderna I lagen. Samtidigt arbetar vi aktivt med ytterligare steg vi kan vidta för att ge kunderna större transparens och mer kontroll över hur deras data används för att förbättra produkterna.

Bildkredit: ArtSimulacra / Shutterstock

0 Shares