Microsofts föreslagna lösning för Internet Explorer-sårbarhet bryter utskriften

0 Shares

Trasig skrivare

Vi väntar fortfarande på att Microsoft släpper en korrigeringsfil för den aktivt utnyttjade säkerhetsproblemen i Internet Explorer – åtminstone för dem som kommer att få den. Under tiden föreslog företaget en lösning som innebar att begränsa åtkomsten till JScript.dll och erkände att detta kan leda till vissa problem.

Men det verkar som att företaget underskattade den negativa inverkan lösningen kunde ha. Förutom problem med tjänster som är beroende av JScript.dll- eller PAC-skript, har användare också problem med utskrift.

Se även:

Det har förekommit många klagomål online – inklusive på Reddit – som påpekar att JScript.dll används av många skrivare. Eftersom lösningen som Microsoft föreslog begränsade åtkomsten till den här filen har människor upplevt fel med sina skrivare. Det trodde man ursprungligen att det bara påverkade HP-skrivare, men faktiskt andra märken har också problem.

Om du har implementerat lösningen som föreslås av Microsoft och du har problem med utskrift kan du ändra ändringarna till JShell.dll-behörigheter. På 32-bitars system använder du följande kommando vid en kommandotolk för administration:

cacls% windir% system32 jscript.dll / E / R alla

För 64-bitars system är kommandona du behöver:

cacls% windir% system32 jscript.dll / E / R alla

cacls% windir% syswow64 jscript.dll / E / R alla

Bildkredit: Surchesth / Shutterstock

0 Shares