Microsofts grundare Paul Allen död vid 65 år

0 Shares

Paul Allen är död. Tyvärr, Microsoft-grundaren gav efter cancer idag – icke-Hodgkins lymfom, för att vara exakt. Hans död är lite överraskande, eftersom han tidigare på månaden delade på Twitter att hans prognos var bra. Tyvärr, som vi lärde oss av Steve Jobs död, kan pengar inte garantera livet – en viktig sak att reflektera över när man känner sig nere för att vara sönder. God hälsa är ovärderlig.

Medan han var mindre känd än Bill Gates var Allen (den skäggiga ovan) fortfarande en enorm kraft i teknikvärlden. Ikonen tjänade miljarder dollar tack vare sin tid på Microsoft, något som han brukade bli ett stort namn i sportvärlden – överraskande för en teknisk kille. Han köpte både ett NBA-team (Portland Trail Blazers) och en NFL-franchise (Seattle Seahawks). Även om jag är säker på att han älskade båda lagen, var det senare nog närmare hans hjärta. Du förstår, Allen var en betydande närvaro i Seattle, WA – platsen han föddes och dog. Han var förmodligen bortom stolt när han tog ett Super Bowl-mästerskap till staden han älskade så mycket.

Bill Gates har ännu inte officiellt kommenterat Allens död, men det kanske inte överraskar vissa – de två hade ett mycket tumultartat förhållande. I själva verket anklagade Allen Gates för att försöka dra fördel av honom för många år sedan när han kämpade mot cancer – en föraktlig sak om sant. Du kan läsa mer om den anklagelsen – och mycket mer – i Allens memoarer [amazon_textlink asin=’B004X7GHC6′ text=”Idea Man.” template=”ProductLink” store=”betanews02-20″ marketplace=”US” link_id=’a59a1862-d0d9-11e8-ad1e-85565ed73f74′]

Nuvarande Microsofts vd Satya Nadella utfärdade följande officiella uttalande om Allens bortgång.

Paul Allens bidrag till vårt företag, vår bransch och vårt samhälle är oumbärliga. Som medgrundare av Microsoft skapade han på sitt eget tysta och ihållande sätt magiska produkter, upplevelser och institutioner, och därmed förändrade han världen. Jag har lärt mig så mycket av honom – hans nyfikenhet, nyfikenhet och strävan efter höga krav är något som kommer att fortsätta inspirera mig och oss alla på Microsoft. Våra hjärtan är hos Pauls familj och nära och kära. Vila i frid.

Vi här på BetaNews erbjuder våra tankar och böner till Paul Allens familj. Vila i frid Paul. Om du vill hjälpa till att bekämpa cancer, klicka här för att donera till Leukemia & Lymphoma Society.

0 Shares