Microsofts intäkter sträcker sig över 100 miljarder dollar, uppburen av Surface och molntjänster

0 Shares

Logga in med Microsoft

Microsoft rapporterade sitt resultat för det fjärde kvartalet för året, och företaget uppvisade extremt starka resultat som till stor del hjälptes av prestanda för sina molntjänster och Surface-affärer. Företaget överskred analytikernas prognoser för detta kvartal med en omsättning på 30,1 miljarder dollar, nettoresultatet på 8,8 miljarder dollar och en vinst per aktie på 1,14 dollar.

Microsofts fortsatta flytt till molnet lönar sig. Intäkterna i Intelligent Cloud ökade med 23 procent till 9,6 miljarder dollar medan Azure-tillväxten ökade med 89 procent och Surface-intäkterna ökade med 25 procent när samtal vänder sig till möjligheten till en Surface Phone.

Se även:

Under intäktssamtalet sa företagets vd Satya Nadella att han var stolt över den nya affären som slogs mellan Microsoft och Walmart. Han välkomnade också de nyligen publicerade siffrorna och sa: “Våra tidiga investeringar i det intelligenta molnet och den intelligenta kanten lönar sig, och vi kommer att fortsätta att utöka vår räckvidd på stora och växande marknader med differentierad innovation”.

Medan Microsofts Surface-division otvetydigt har gjort det bra – och detta är något som sannolikt kommer att fortsätta med lanseringen av Surface Go-surfplattan på grundnivå – det är molnet där saker och ting verkligen accelererar för företaget. Den fenomenala tillväxten i Azure ökade intäktsökningen för Microsofts server- och molndivision till 26 procent. Under sitt konferenssamtal med investerare pekade Nadella också på företagets nyligen förvärv av GitHub som ett sätt att “föra våra verktyg och tjänster till en ny publik”.

Jämförelse av årets Q4-siffror med förra året visar Microsoft ett antal resultat:

Intäkterna var 30,1 miljarder dollar och ökade med 17 procent Rörelseresultatet var 10,4 miljarder dollar och ökade med 35 procent Nettoresultatet var 8,9 miljarder dollar GAAP och 8,8 miljarder dollar icke-GAAP Utspädda vinsten per aktie var 1,14 dollar GAAP och 1,13 USD icke-GAAP

Andra anmärkningsvärda resultat inklusive intäkter inom produktivitet och affärsprocesser (inklusive Office och LinkedIn) ökade med 13 procent till 9,7 miljarder dollar; Intelligent Cloud (inklusive server- och molntjänster) ökar med 23 procent till 9,6 miljarder dollar; and More Personal Computing (inklusive Windows, spel och Surface) ökar med 17 procent till 10,8 miljarder dollar.

Nadella sammanfattade prydligt sakerna och sa: “Vi hade ett otroligt år och överträffade 100 miljarder dollar i intäkter som ett resultat av våra team obevekliga fokus på kundframgång och det förtroende som kunderna sätter på Microsoft”.

Du kan se vinstutdelningen för FY18 Q4 på Microsofts webbplats.

Bildkredit: Hadrian / Shutterstock

0 Shares