Microsofts nya Bing Wallpaper-applikation är nu tillgänglig

0 Shares

Microsoft släppte en ny applikation för Windows-enheter den här veckan som heter Bing Wallpaper. Windows-användare kan installera programmet för att automatiskt ladda ner Bing-bakgrundsbilder och låta dem ställas in som systemets bakgrundsbild.

Applikationen har inte släppts som en Microsoft Store-app utan som ett stationärt program. Användare bör inte förväxla det med open source-programmet Bing Wallpaper som Mike granskade 2017 här på BetaNews.

Microsofts Bing Wallpaper-applikation måste installeras. Nedladdningssidan visar inte kompatibilitetsinformation. Jag körde ett test på ett Windows 10-system och det installerade bra. Det är troligt att Bing Wallpaper också kommer att installeras på system som kör äldre versioner av Windows.

Akta sig: Var uppmärksam på installationsalternativen. Bing Wallpaper kommer att göra Bing till standardsökmotorn och hemsidan i Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Google Chrome annars. Avmarkera de två alternativen “Ange Bing som min hemsida” och “Ange Bing som min standardsökleverantör” innan du trycker på installationsknappen i gränssnittet.

Programmet körs i bakgrunden efter installationen och kommer att ladda ner den första bakgrunden från Bing direkt (det behöver uppenbarligen internetanslutning för det).

Tapeten har en ganska stor Bing-vattenstämpel stämplad på den. Ett högerklick på ikonen i systemfältet visar applikationsmenyn. Du kan använda den för att växla till en annan bakgrund (till exempel gårdagens) och avsluta applikationen.

Bakgrunden är fortfarande inställd även om du avslutar programmet. Programvaran saknar anpassningsalternativ som många tapetapplikationer från tredje part erbjuder. Det finns inget alternativ att ändra intervallet, använda olika källor, göra det till en schemalagd uppgift så att den bara körs när en ny bakgrundsbild laddas ner och ställs in (i motsats till hela tiden) eller sparar bakgrundsbilder till en annan plats.

Bing Wallpaper läggs till som ett startobjekt så att det startar automatiskt med Windows. Programmet använder mindre än 8 MB medan det körs i bakgrunden vilket är acceptabelt men inte det lägsta jag har sett för program som ändrar bakgrund på skrivbordet.

Bing Search stöder också nedladdning av tapetbilder direkt, och den manuella metoden kan vara ett alternativ för användare, särskilt eftersom det innebär att du inte kör ett annat program i bakgrunden hela tiden.

0 Shares