Microsofts nya tjänst för drivrutins- och firmwareuppdatering är en sysadmins dröm

0 Shares

Microsofts huvudkontor

Microsoft har avslöjat en ny distributionstjänst för uppdateringar av drivrutiner och firmware som gör det enklare för administratörer att hålla företagssystem uppdaterade.

Företaget säger att det nya systemet kommer att göra det möjligt att se drivrutiner på Windows Update som matchar enheter, samt ge administratörer kontroll över valet och distributionen av uppdateringar.

Se även:

Det nya tillvägagångssättet för uppdateringar av drivrutiner och firmware innebär att administratörer kommer att kunna godkänna uppdateringar som sedan kommer att erbjudas enskilda användare. Systemet gör det också lättare för administratörer att korrekt identifiera de uppdateringar som är lämpliga för system.

Meddelande om den nya tjänsten säger Microsoft:

IT-administratörer, vi har hört dig. Du vill ha mer stöd för pågående service av drivrutiner för de enheter du hanterar. Dagens inlägg informerar dig om hur du bläddrar bland alla drivrutiner (vi kommer att använda denna term framöver för att hänvisa till både drivrutiner och firmware) på Windows Update och bestämma vilka uppdateringar som ska distribueras, till vilka enheter och på vilket sätt. Vi presenterar också hur vår nya distributionstjänst tillhandahåller rapporteringsfunktioner som hjälper dig att övervaka drivrutinsdistribution och resultat.

Den nya distributionstjänsten kommer att lanseras i privat förhandsgranskning under de kommande veckorna innan den expanderar till Intune och Microsoft Graph under den svåra delen av året.

Bildkredit: JeanLucIchard / Shutterstock

0 Shares