Microsofts nya Windows 10-sökfunktion är bara ett sätt att tvinga Bing och Edge till användarna

0 Shares

Bing är en gudomlig sökmotor. Jag försöker undvika det så mycket som möjligt, men vid de få tillfällen när jag använder det – när jag till exempel skriver om den nya Chromium-versionen av Edge – tycker jag att resultaten som det returnerar är skräp. I ett blindtest kan jag direkt se skillnaden mellan det och Google bara genom kvaliteten – eller bristen på – resultaten.

I vad det beskriver som ett försök att få “bekväma, snabba webbresultat direkt till sökfältet i Windows” har Microsoft bakat (ännu mer) Bing-sökningar i Windows 10, inklusive en helt ny visuell sökning.

Snabbsökningsfunktionen dök först upp i Windows 10 Insider-byggnader men är nu tillgänglig för icke-insiders.

“Målet var att möjliggöra sökning i Windows för att ta webben dit du är”, säger Alexander Campbell, senior programchef som arbetar med sökning. “Människor spenderar mycket tid på webben och i webbläsare. Vi såg en möjlighet att hjälpa människor att spara tid i Windows genom att ge praktiska, snabba webbresultat direkt till sökfältet i Windows. Håll dig uppdaterad och i ditt flöde, bara genom att genom att trycka på Windows-tangenten eller klicka på sökrutan. “

Förutom att ställa frågor kan du ange webbadresser i sökrutan och föras direkt till den webbplats du vill ha … även om du öppnar Edge, så kanske du inte vill bry dig om inte Edge är den webbläsare du brukar använda.

Microsoft säger om sin nya sökupplevelse, “du kan söka efter snabba beräkningar, musikvideor, filmtrailers, sportresultat, aktiekurser, filmtider, väderprognoser och mycket mer. Resultaten dyker upp direkt i aktivitetsfältet.” När funktionen fungerar fungerar den faktiskt bra. Även om du frågar om något kan det inte ge ett snabbt svar på, och Edge kommer att ropa ut i livet igen.

Den senaste funktionen som läggs till här är Visual Search. För att använda detta klickar du bara på knappen i det nedre högra hörnet och tar tag i någon del av skärmen, och detta kommer att användas av Bing för att söka på nätet.

“Visuell sökning är ett nytt sätt att söka”, förklarar Ravi Yada, produktledare för Bing Visual Search. “Det finns många saker som du inte kan beskriva i ord för att få tillräckligt bra resultat. Genom att använda en bild som inmatning för sökning kan Bing hjälpa dig att söka efter det du ser.” Eftersom den använder Bing är det en säker satsning att du fortfarande inte får “tillräckligt bra resultat”, men jag avviker.

“Vi hittade att folk också ville söka med skärmdumpar, så vi tog sökning med skärmklipp till Windows-sökfältet”, tillägger Nektarios Ioannides, ledningen för Bing Image Search.

Men varför? Exemplet Microsoft ger är:

Till exempel, om du planerar din garderob för vintern och vill ha inspiration från vad dina favoritkändisar bär? Du hittar liknande resultat. Eller så handlar du kanske möbler och ser en soffa du gillar. Klipp av den och använd den för att jämföra butiken med Visual Search-resultat

Shoppingresultat är endast tillgängliga för användare i USA och Storbritannien just nu, och Visual Search-funktionen rullar ut för användare i USA först med internationella marknader att följa. Du behöver också uppdateringen för Windows 10 maj 2019 eller senare.

Medan jag gillar idén att webbsökning – och visuell sökning – bakas in i Windows, är det svårt att ignorera det faktum att hela strävan är byggd på Bing och Edge, som är en sökmotor förnuftiga människor undviker som pest, och en webbläsare som folk oftast bara använder som PDF-visningsprogram eller för att ladda ner en överlägsen webbläsare (Chromium Edge, som kommer ut nästa månad, är faktiskt väldigt bra, även om det också är smittat lite av stanken av Bing som dyker upp hela tiden).

Det finns också en annan fråga. Eftersom de flesta redan har en eller flera webbläsare öppna när de använder Windows, hur mycket tid sparar någon faktiskt genom att skriva sin fråga i Windows istället för Chrome eller Firefox? Förmodligen inte mycket. Speciellt när de väl har ställt sin fråga i sökrutan kommer de sannolikt att behöva upprepa den i sin webbläsare för att få ett anständigt svar från Google.

Det är naturligtvis bara min uppfattning. Vad tycker du om det senaste tillskottet? Kan du se dig själv använda den?

Bildkredit: racorn / Shutterstock

0 Shares