Microsofts Surface Pro X är bättre än någon iPad *

0 Shares

Microsoft Surface Pro X nedbrytning

Det är nu drygt en månad sedan Microsoft avslöjade Surface Pro X, och enheten lanserades bara de senaste dagarna. Med de två milstolparna ur vägen återstår en sak: en nedbrytning!

Det är sant att det är precis vad iFixit har gjort, och nedbrytningsexperterna har några bra nyheter för potentiella köpare. Surface Pro X är bättre än någon iPad. Någonsin. (* när det gäller reparationsförmåga, om inget annat.)

Se även:

Medan det finns ett element av att toppa bakom gardinen till iFixits tårar, är det yttersta målet med dem att se hur en enhet kan repareras. Och med Surface Pro X finns det mer än några få överraskningar.

Det finns ett element av modularitet till hårdvaran, vilket är bra för reparationsbarhet. På samma sätt är det faktum att Surface Pro X använder samma SSD som den tidigare sönderrivna Surface Laptop 3. Och som iFixit påpekar är “standardisering perfekt för reparationer!”

När iFixit tittade på Surface Laptop 3, fick den beröm för sin användning av magneter och en dramatisk förbättring av reparationsresultatet … och detsamma kan sägas om Surface Pro X. Efter att ha slitit ifrån enheten säger iFixit: “Sammantaget är Surface Pro X en av de mer reparationsbara surfplattorna vi har sett på senare tid och mycket mer repareras än några iPad under de senaste nio åren “. När det gäller reparationsbarhetspoäng tilldelas enheten 6 av 10 – ett hopp på fem poäng jämfört med sin föregångare.

Så, bortsett från denna uppenbarelse, vad annars kastade nedbrytningen upp?

Med undantag för ett starkt limmat batteri är allt överraskande lätt att ta isär, delvis tack vare användningen av magneter och Torx-skruvar. Microsoft kritiseras dock för att placera kablar på enkelt klippavstånd för komponenter vars lim måste attackeras med en kniv.

I kickstanden finns en del “snygga mekaniker”, skärmen kan demonteras utan behov av en värmepistol, och SSD kan bytas ut av användaren. Högt beröm för företaget bakom surfplattan, säger iFixit:

Det verkar som om Microsoft har placerat minst en fot på reparationsförmågan – mellan denna Pro X och den bärbara datorn 3 kan vi knappast tro alla de reparationsfokuserade förändringar de har gjort!

Kolla in hela Microsoft Surface Pro X-nedbrytningen på iFixit-webbplatsen.

Bildkredit: jag fixar det

0 Shares