Microsofts Windows 10-antivirus är nu tillgängligt för Linux

0 Shares

Microsoft visar alltmer kärlek till Linux, med det mest uppenbara exemplet på detta är införandet av Windows Subsystem for Linux (WSL) i Windows 10.

Idag tillkännager programvarugiganten den allmänna tillgängligheten av Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) för Linux-system.

SE ÄVEN:

I ett nytt inlägg säger Microsofts Helen Allas:

Att lägga till Linux i det befintliga urvalet av stödda plattformar av Microsoft Defender ATP markerar ett viktigt ögonblick för alla våra kunder. Det gör Microsoft Defender Security Center till en verkligt enhetlig yta för övervakning och hantering av säkerhet för hela spektrumet av stationära och serverplattformar som är vanliga i företagsmiljöer (Windows, Windows Server, macOS och Linux).

Microsoft Defender ATP för Linux stöder senaste versioner av följande Linux Server-distributioner:

RHEL 7.2+ CentOS Linux 7.2+ Ubuntu 16 LTS eller högre LTS SLES 12+ Debian 9+ Oracle Linux 7.2

Microsoft säger att det kan distribueras och konfigureras med Puppet, Ansible eller något befintligt Linux-konfigurationshanteringsverktyg. Defender ATP för Linux kräver Microsoft Defender ATP för servrar-licensen. Du hittar all nödvändig dokumentation för att komma igång här.

Det kommer mer att komma från Microsoft i framtiden, som Allas säger:

Vi är precis i början av vår Linux-resa och vi stannar inte här! Vi har åtagit oss att kontinuerligt utöka våra funktioner för Linux och kommer att ge dig förbättringar under de kommande månaderna. Vi kan inte vänta på att du blir en del av vår Linux-resa och testar nya funktioner när de blir tillgängliga. Se till att aktivera förhandsgranskningsfunktioner i Microsoft Defender Security Center för att få de senaste uppdateringarna innan någon annan och håll dig uppdaterad med vår blogg och Twitter-kanal för de senaste tillkännagivandena.

0 Shares