Microsofts Windows 7-rådgivning om livets slut: ‘köp en yta’

0 Shares

Pekar på ytan

I morgon är dagen då Windows 7 når slutet av livet, och det verkar som om alla har olika råd om vad de ska göra. Ta till exempel Microsoft. Företaget tror att den bästa åtgärden någon med en Windows 7-dator kan vidta är att köpa en ny Surface-enhet, snarare än att uppgradera Windows 7 till Windows 10.

Detta är det råd som Microsoft ger till alla som besöker Surface-affärssidorna, där det står att stänk av lite pengar på en ny Surface Pro 7, Surface Pro X, Surface Laptop 3, Surface Pro med LTE Advanced, Surface Book 2 eller till och med en Surface Go är bättre alternativ än att uppgradera ett befintligt system från Windows 7 till Windows 10.

Se även:

Förklarar att “nu är det dags att flytta till Surface” påminner Microsoft oss om att: “Efter 14 januari 2020 kommer säkerhetsuppdateringar eller support för datorer som kör Windows 7 inte längre att tillhandahållas. Med en övergång till Surface och Microsoft 365 kommer din företagets enheter har säkerhet inbyggd och ditt företag kommer att vara redo för framtiden “.

På sidan Uppgradera till yta har Microsoft också en FAQ om vad tjänstens slut för Windows 7 innebär för användarna. Det upprepar vad som har sagts många gånger tidigare och påpekar:

Du kan fortsätta använda Windows 7, men efter att supporten har avslutats blir din dator mer sårbar för säkerhetsrisker och virus. Windows fortsätter att starta och köras, men du kommer inte längre att få programuppdateringar, inklusive säkerhetsuppdateringar, från Microsoft. Enheter som kör programvara som inte stöds skyddas inte.

Microsoft försöker bagatellisera oro som människor kan ha och försäkra läsarna att 99 procent av Windows 7-appar är kompatibla med Windows 10. Och för att motverka alla som försöker argumentera för att det är ett billigare alternativ att hålla fast vid sin nuvarande Windows 7-dator: företaget hotar:

Alla datorer som är mer än fyra år gamla kan kosta dig mer än du inser. Datorer äldre än fyra år är 3 gånger så troliga att de behöver repareras, vilket resulterar i 128 timmars förlorad produktivitet – en kostnad för både tid och pengar. Att underhålla och reparera dessa enheter kan lägga upp till $ 515 per dator per år. Nya Surface-enheter kostar mindre än den genomsnittliga datorn för åtta år sedan.

Alla borde nu veta att från och med imorgon är Windows 7 inte längre säkert att använda, och Microsoft understryker detta genom att säga: “Windows 10 är det säkraste Windows som någonsin byggts”.

Om inget annat måste du lämna det till företaget för att göra en produkts död till en marknadsföringskampanj!

0 Shares