Microsofts Xbox Series X har ett fruktansvärt namn, men det ser otroligt cool ut

0 Shares

Microsoft har aldrig varit så bra på att namnge saker. Windows 10, till exempel, är inte ens den tionde versionen av Windows. Företaget planerar att så småningom släppa ett operativsystem som heter Windows 10X – eftersom X är romerska siffran för tio, är det tekniskt “Windows 10 10” då? Suck. Den ursprungliga Xbox följdes av Xbox 360, som sedan följdes av Xbox One. Med andra ord heter den tredje Xbox “One” – vilken typ av galenskap är det? Företaget förvirrade saker ännu mer genom att släppa Xbox One-varianter som kallades “S” och “X.”

Och nu har Microsoft presenterat sin nästa generation Xbox, och efter tradition har det ett fruktansvärt namn! Vad har företaget kallat det? Xbox Series X. Yup, det är det riktiga namnet. Dess namn är alldeles för nära “Xbox One X” och visar att Microsoft tydligen saknar kreativitet inom varumärkesavdelningen. Bortsett från namnet ser det dock riktigt cool ut – det är ett vertikalt torn som kan placeras horisontellt om du föredrar. Tack och lov verkar det ha en optisk enhet, så fysiska speldiskar kommer att leva på i minst en generation spelkonsol till.

“Xbox Series X kommer att vara vår snabbaste, kraftfullaste konsol någonsin och sätta en ny bar för prestanda, hastighet och kompatibilitet, så att du kan ta med dig ditt spelarv, tusentals spel från tre generationer och mer framåt. Dess industriella design gör det möjligt för oss för att leverera fyra gånger processorkraften för Xbox One X på det mest tysta och effektiva sättet, något som är mycket viktigt för att leverera riktigt uppslukande spel. Vi designade också Xbox Series X för att stödja både vertikal och horisontell orientering. Det är djärvt och unikt, mycket ungefär som våra fans runt om i världen och teamet av medarbetare och innovatörer som byggde det, säger Phil Spencer, chef för Xbox, Microsoft.

Spencer säger vidare, “Ur teknisk synvinkel kommer detta att visa sig som grafik i världsklass i 4K vid 60FPS, med möjlighet till upp till 120FPS, inklusive stöd för Variable Refresh Rate (VRR) och 8K-kapacitet. Drivs av vår specialdesignade processor som utnyttjar den senaste Zen 2 och nästa generations RDNA-arkitektur från våra partners på AMD, Xbox Series X kommer att leverera hårdvaruaccelererad strålespårning och en ny prestandanivå som aldrig tidigare sett i en konsol. Dessutom vår patenterade VRS-teknik (Variable Rate Shading) kommer att göra det möjligt för utvecklare att få ännu mer ut av Xbox Series X GPU och vår nästa generations SSD kommer praktiskt taget att eliminera laddningstider och föra spelare in i sina spelvärldar snabbare än någonsin tidigare. “

Det bästa av allt är att Xbox Series X är bakåtkompatibel med Xbox One. Nej, det betyder inte bara spel – Xbox One-tillbehör fungerar tydligen också med Xbox Series X, inklusive kontroller. Det betyder att pengarna du spenderade på Xbox One under de senaste åren kommer inte att slösas bort när du uppgraderar till den senaste Xbox-konsolen.

Tyvärr har Microsoft ännu inte avslöjat prissättning – det är okänt hur dyrt Xbox Series X kommer att bli. Även om företaget lovar att det kommer att finnas tillgängligt under semestern 2020 finns det inget exakt släppdatum heller. En sak är dock säker – Microsoft kommer att sälja massor av dem vid lanseringen. Nästa generations spelkonsol kommer sannolikt att finnas under många julgranar ett år framöver.

0 Shares