Mina favorittekniska artiklar från 2016 [Brian]

0 Shares

Favorit

Idag är det nyårsafton, och medan alla coola barn är ute och festar, sitter jag här och reflekterar över mina favoritprodukter från året. Ja, jag är en nörd.

Tro det eller ej, 2016 såg mig djupare in i Apples ekosystem (jag älskar fortfarande Linux och Windows 10, dock). Jag fortsätter att älska iPhone 6s Plus, iPad mini 4 och Apple TV som jag köpte 2015, men i år lade jag till AirPods och en MacBook Pro. En av dessa Apple-produkter returnerades snabbt, medan den andra är min övergripande favorit. Kan du gissa vilken som är vilken?

MacBook Pro 13-tums med Touch Bar

AirPods gick snabbt tillbaka till affären, som jag förklarar här. MacBook Pro har dock varit utmärkt – min övergripande favorittekniska produkt 2016! Jag fick den först i december, men den har redan haft stor inverkan på mitt liv. Det är utan tvekan den bästa bärbara datorn på marknaden idag. Tangentbordet är revolutionerande, eftersom det faktiskt förbättrar min skrivning. Först trodde jag att jag skulle hata de grunda nycklarna, men nu kan jag inte tänka mig att använda något annat. Seriöst folkens, ge det en chans – du kanske älskar det.

Styrplattan på Apples nyaste bärbara dator är oöverträffad. Force touch är verkligen användbart, och normala uppgifter som att bläddra och klicka är en dröm. Touch ID är en utmärkt funktion, även om Windows-maskiner har haft biometri ett tag. Pekfältet är faktiskt riktigt coolt, om än begränsat – för nu. När utvecklare väl omfamnar det mer blir det oumbärligt.

Batterilivslängden är underbar för mig hittills, eftersom jag verkar ha en genomsnittlig ungefär 10 timmar vid normal användning. Jag valde 13-tums med Touch Bar, Core i5-processor, 16 GB RAM och 256 GB lagring. Vissa människor har klagat på batteriets urladdning, men jag är nöjd.

Sammantaget är jag kär i min första Mac någonsin. Förvänta dig en fullständig recension i januari.

Huawei MateBook Windows 10 surfplatta / bärbar dator

Detta är min absoluta favorit-Windows-enhet från 2016. Det imponerade mig så mycket att jag är glad att se vad Huawei gör 2017 – de är ett företag att titta på. Jag granskade maskinen här och rekommenderade den starkt. Du kan läsa ett utdrag ur den recensionen nedan.

MateBook är för någon som har blygsamma behov, som kontorsarbete, filmer, musik, webbsurfning och avslappnade lätta spel från Windows Store, men vill ha det i en elegant bärbar dator som också är en surfplatta. Med andra ord, regelbundet arbete och konsumtion – perfekt för den typiska hemanvändaren och kontorsarbetaren. För de som har en budget kan det också vara ett bra skrivbord och döda 3 fåglar i en sten. I synnerhet småföretag bör rikta in sig på detta som en tyst arbetsstation som är budgetvänlig.

Om du uppskattar tystnad, bra batterilivslängd, vacker design och lätt bärbarhet är detta den bärbara / surfplattans hybrid att få. Huawei har gjort Windows 10 rätt.

LG V20 Android Smartphone

Jag har ett kärleks- / hatförhållande med Android. Operativsystemet är bra, och dess Linux-grund gör det stabilt, men med utvecklare som fortfarande överger enheter utan uppdateringar och OS-uppgraderingar kan det vara farligt att använda. Trots mina bekymmer är LG V20 en Android-enhet som stod ut för mig – den levereras med Android 7.0 Nougat och har fått säkerhetsuppdateringar också.

Hårdvarumässigt är det väldigt snabbt, samtidigt som det har viktiga funktioner som biometri och en utmärkt kamera. Det har till och med ett avtagbart batteri och utbyggbart lagringsutrymme – något som saknas på andra telefoner. Den användbara andra skärmen återvänder från V10, vilket gör den väldigt unik bland ett hav av tråkiga smartphones. Även om jag fortfarande föredrar iOS på mina mobila enheter, skulle jag få V20 om jag var tvungen att använda Android.

Huawei MediaPad M3 Android-surfplatta

Ja, en annan Android-produkt, förvånansvärt. Inte överraskande är det en annan Huawei-produkt (håll koll på företaget). En kvalitetsplatta som kör Googles mobila operativsystem är så sällsynt att Huaweis surfplatta var en mycket uppfriskande överraskning. Den har en underbar 8,4-tums skärm, stereohögtalare, utbyggbar lagring, fingeravtrycksläsare och en underbar aluminiumkropp. Återigen föredrar jag iOS på en iPad, men Android-fans som vill ha en surfplatta bör köpa denna underbara surfplatta ASAP – det är så bra.

huaweimediapad

Nintendo Classic Edition

Detta är min favoritkonsol 2016, och det kostade mindre än $ 100! Som någon född på 1980-talet handlade min barndom om Nintendo. Det var nog inget jag gjorde mer som barn än att spela NES (förmodligen varför jag aldrig kunde springa en mil också).

Eftersom spel var dyra, ägde jag dock aldrig mer än tio eller så spel för systemet – men jag hade några av de bästa, som Super Mario Brothers, Metroid och Zelda. Denna mini-version av den klassiska konsolen är förinstallerad med 30 spel – att äga så många titlar som barn var okänt. 2016 kan jag spela dem på en stor TV med den medföljande HDMI-kabeln, och bäst av allt behöver du inte byta ut patroner – eller blåsa in dem.

Ja, längden på kontrollerkablarna är en skam, men det är fortfarande kul.

Logitech K780 MultiDevice trådlöst tangentbord

Det här tangentbordet är mycket speciellt, eftersom det kan paras ihop med tre enheter samtidigt, och sedan genom att trycka på en knapp kan du välja önskad enhet. Den har till och med en docka / plats på toppen för att hålla en smartphone eller surfplatta. Tänk dig att använda den med ditt Windows-skrivbord och sedan genom att trycka på en knapp, skriva ett textmeddelande genom att ansluta till din iPhone. Det är till och med bra för dem som startar sina datorer dubbelt, eftersom du kan undvika upprepad parning när du växlar mellan, till exempel, Windows 10 och Fedora.

Den underbara funktionen åt sidan, det är ett bra tangentbord. De runda tangenterna är inte svåra att använda, och att skriva på det är en fantastisk upplevelse. Det finns till och med en siffertangent för dem som vill ha det. Om du dubbelstartar på din dator eller gör mycket sms på din smartphone är det här en fantastisk produkt.

SanDisk Extreme 510 bärbar SSD 480 GB

Jag är en enorm förespråkare för molnlagring. Alla mina viktiga filer finns på Dropbox. Vet du vad? Alla samma filer lagras också lokalt. Om något någonsin händer med Dropbox vet jag att mina filer är säkra hemma. Om en katastrof inträffar i mitt hem vet jag att mina filer är säkra i molnet. Med andra ord är redundans nyckeln.

År 2016 ville jag inte använda mekaniska hårddiskar alls. Istället använde jag en USB SSD för att säkerhetskopiera mina filer. SanDisk Extreme 510 Portable SSD 480GB är min favorit eftersom det är det mycket liten, snabb och robust. Om jag behöver packa den i en väska tar den väldigt lite utrymme, och eftersom den är utformad för att vara hållbar har jag extra sinnesro. Förståeligt nog, medan 480 GB uppfyller mina behov, kommer vissa att hitta kapaciteten för liten. Om dina värdefulla familjebilder och sådant är mindre än 500 GB är detta ett underbart val.

Det är värt att nämna att detta kommer med en Type-A-kabel, men en Type-C-kabel kan fås från en tredje part för under $ 10, så du behöver inte en dongel när du ansluter till en nyare maskin, till exempel MacBook Pro 2016.

Tjänster och programvara

Slutligen vill jag dela min favoritprogramvara och tjänster från 2016. Trots allt är hårdvara värdelös på egen hand.

Cloud Storage: Dropbox Streaming Music: Apple Music Socialt nätverk: Twitter Messaging: Telegram Linux distro: Fedora 25 Mobile OS: iOS 10 Webbläsare (stationär och mobil): Safari News App: Apple News och NY Times (tie) Lösenordshantering: LastPass

Fotokredit: Julia Henze / Shutterstock

0 Shares