Mina favorittekniska artiklar från 2016 [Wayne]

0 Shares

Gott nytt år

2016 var ett dåligt år på många sätt – massor av kändisdöd, plus Brexit och Trump (beroende på din synvinkel förstås) – men ett bra år för ny teknik.

Istället för att bara titta på vilka spännande nya produkter som gjorde det på marknaden 2016 har jag bestämt mig för att titta på de artiklar som har blivit en del av mitt digitala liv under de senaste 12 månaderna.

iPhone 7

Jag hade planerat att hoppa över uppgraderingen till den nya iPhone i år och föredrog att hålla mig till modellerna ‘s som jag har gjort tidigare (5-talet följt av 6-talet), men jag bestämde mig för att ändå göra det och jag är glad att jag gjorde. Det är en lätt telefon, med en bra kamera och full av funktioner. Jag erbjöd några inställningstips och råd här.

Amazon Fire TV med 4K

Efter att ha haft en Fire TV Stick tidigare såg jag ingen riktig anledning att uppgradera, men sedan köpte jag en 4K TV (den utmärkta Panasonic VIERA TX-50DX750B) och ville ha en annan källa till 4K-underhållning. Jag är ett fan av Amazon Original-serier som Grand Tour och Mannen i det höga slottet, och det är fantastiskt att kunna titta på dem i UHD-upplösning. Fire TV har ett anständigt urval av filmer och TV-program för Prime-abonnenter att också titta gratis. Tips och råd om det här.

Dell Inspiron i7 7000-serien 2-i-1

laptop-2-in-1-inspiron-17-7000-pdp-polaris_module-02

Jag behövde en ny bärbar dator och efter att ha gjort min forskning valde jag den här från Dell. Tyvärr köpte det sig att vara en mardröm. Dell kom till min undsättning till slut men jag kunde äntligen genomföra min beställning. Jag är glad att jag uthärdade och inte tittade någon annanstans eftersom det är en fantastisk 2-i-1-enhet, och jag använder ofta mer som en överdriven surfplatta än en bärbar dator när jag inte skriver.

Canon EOS 750D

750d

Jag är en ivrig fotograf och har använt Canon DSLR (och SLR innan kamerorna blev digitala) i flera år. Den här modellen erbjuder snabb AF och levereras med Wi-Fi och NFC för att göra överföring av foton otroligt enkelt. Kvaliteten på bilder som tagits med den är utmärkt. Jag använder självklart min iPhone 7 för vardaglig fotografering, men Canon följer med mig när jag går någonstans mer äventyrlig.

Raspberry Pi 3

Även om jag köpte en Raspberry Pi Zero, gjorde jag aldrig mycket med det och insåg snabbt alla projekt som jag sannolikt kommer att sätta en Pi för att kräva mer kraft. Raspberry Pi 3 är den mest kraftfulla modellen än, men kostar fortfarande bara $ 35. Mine används för närvarande som en retro-spelemulator.

Det här är de produkter som fångade mitt öga i år, och det kommer att bli intressant att se vad 2017 ger. Kommer det att bli året för virtuella / blandade fastighetsenheter för mig? Kommer Apple att introducera en ny spännande produktlinje, eller bara mer av samma? Vi får vänta och se, men under tiden, gott nytt år till er alla!

Bildkredit: Natanael Ginting / Shuuterstock

0 Shares