Minecraft får bättre grafik tack vare strålspårning i realtid av Nvidia

0 Shares

Minecraft RTX

Microsoft kan ha avbrutit Super Duper Graphics Pack-uppdateringen för Minecraft, men det blockiga spelet beror fortfarande på en grafisk förbättring … åtminstone för vissa människor.

På Gamescon i Tyskland idag meddelade Nvidia och Microsoft att en strålspårningsteknik i realtid som kallas path tracing kommer att komma till Windows 10-versionen av Minecraft – men endast för system med NVIDIA GeForce RTX GPU: er. De grafiska förbättringarna ger Minecrafters bättre belysning, färger och skuggor och kommer att levereras med en gratis uppdatering till spelet.

Se även:

Att förbättra det visuella i ett medvetet grafiskt enkelt spel som Minecraft kan tyckas som en konstig idé, men Microsoft och Nvidia kör med det. Nvidia säger att “Minecraft med RTX kommer att omarbeta hela spelet med banaspårning, en form av strålespårning med otroliga detaljeringsnivåer, vilket påverkar nästan varje pixel i varje scen. Du får se verklighetstrogen belysning, reflektioner och skuggor, plus så mycket mer , exemplifierar kraften i strålspårning och visar varför spelutvecklare som Mojang och Microsoft arbetar tillsammans med NVIDIA för att förbättra kommande blockbusters med strålespårning “.

I ett uttalande sa franchise creative director för Minecraft på Microsoft, Saxs Persson:

Strålspårning ligger i centrum för vad vi tror är nästa för Minecraft. GeForce RTX ger Minecraft-världen en helt ny känsla för den. I vanligt Minecraft verkar ett guldblock bara gult, men med strålespårning påslagen får du verkligen se den spekulära höjdpunkten, du får se reflektionen, du kan till och med se en pöbel reflekterad i den.

Andra förbättringar du kan förvänta dig är:

Direkt belysning från solen, himlen och olika ljuskällor, inklusive emitterande ytor som glödsten och lava Realistiska hårda och mjuka skuggor beroende på ljuskällans storlek, form och avstånd Per-pixel emitterande belysning Indirekt diffus belysning (diffus global belysning) Indirekt spegelbelysning (reflektioner) Transparent material med reflektion, brytning och spridning (färgat glas, vatten, is) Atmosfärisk spridning och densitet (volymetrisk dimma, ljusaxlar, realistisk himmel)

Nvidia delar en video som visar den nya strålspårningstekniken:

Du kan förvänta dig att se uppdateringen någon gång 2020, men inget specifikt datum har ännu lämnats.

0 Shares