Mitt Apple iPad Pro-äventyr börjar [first in a series]

0 Shares

iPad Pro

Det första du märker med iPad Pro är storleken. Tabletten är ginorm. Dess 12,9-tums skärm ligger framför dig som en krita-skiffer – en tom duk som kräver skriven text eller teckningar gjorda med Apple Pencil. Ändå känns något också fel om saken. Under den så kallade Steve Jobs-eran var raffinerade mönster mindre – som iPod nano. Apple är inte främmande för större; 27-tums iMac idag eller 17-tums MacBook Pro från förr är exempel. Kanske. Men det är stort och STORT.

Den gigantiska surfplattan anlände runt 14:50 PST på Groundhog Day 2016, vilket markerade ett djärvt datoräventyr för februari: Använda iPad Pro som min primära dator och förhoppningsvis bara en. Du kanske läste min nekrolog för Apple förlorad och kanske undrar Varför köpa något Apple? Jag gillar att experimentera och får betalt för att testa nya saker (så att du inte behöver). Med stor storlek är datorbyte – inte följeslagare – den enda förnuftiga användningen för iPad Pro. Kan det uppfylla kraven? Jag vill ta reda på det.

Varit där

Det här är inte mitt första äventyr av detta slag. Den 31 juli 2011 startade jag en sommaruppehåll med en Samsung Chromebook, som blev min primära dator. Men tre månader senare lade jag åt sidan Googles då nya plattform, frustrerad över brister i verktyg och prestanda. Upplevelsen ändrade ändå min datorstil och drog mina vanor från stationära applikationer till deras webbläsarbaserade, molnanslutna motsvarigheter. Efter lanseringen av Samsung Chromebook 550, i maj 2012, gjorde jag bytet. Jag har gått tillbaka till Apple några gånger sedan men får bättre övergripande verktyg – som författare – från Google-plattformar. Min primära dator är Chromebook Pixel LS – eller var innan nästa stora experiment startade.

Jag har inga planer på att ge upp Pixel, vilket är en glädje att använda. Men iPad Pro intriger, och jag kommer snart att starta ett podcastprojekt för vilket webbappar inte levererar det verktyg jag vill ha. Låt oss se vad Apples big-ass-surfplatta kan leverera. Appar finns där, och de borde vara lättare att använda på den större skärmen.

För att upprepa: Jag vill också svara för min tillfredsställelse, och förhoppningsvis för din, om en surfplatta kan ersätta en dator, som Apple hävdar. Någon kommer säkert att fråga varför inte Surface Pro 4 eller Surface Book? Två svar: De ligger utanför min cash-out-of-pocket-budget och båda Microsoft-enhetsdrivna stationära operativsystem. De är datorer. IPad Pro faller i en fantastisk kategori på grund av iOS. Kan apparna räcka? Är ingrodda vanor ett hinder för att byta. Små saker, som att ta bort musen och styrplattan. Jag använder inte makron eller speciella kortkommandon, till skillnad från många andra PC-användare. Svaren på dessa och andra frågor kommer att utvecklas när jag skriver om min erfarenhet.

Dag ett

Jag beställde iPad Pro den 31 januari 2016 från min lokala T-Mobile-butik och lade kostnaden till min månatliga telefonräkning. Transportören säljer 128 GB mobilmodell i Space Grey eller Gold. Jag valde att stänga av de två. När jag skriver det här stycket har fliken gått ur lådan i ungefär två timmar.

Jag köpte Smart Keyboard från min lokala Apple Store. Att skriva har en klibbig känsla, förresten, det som berörde tills det överraskande är att hitta touch-typning är så enkelt och korrekt. Jag är positivt överraskad av tangenternas lyhördhet och beröring utan att se ut. Varning: Det finns ingen bakgrundsbelysning, vilket gör noggrannare beröringstyp ännu viktigare.

Apple Pencil säljs ständigt i den lokala butiken och en onlinebeställning skulle inte levereras i minst nio dagar. Så igår 1 februari kontaktade jag Apple PR och begärde en granskningslånare. Till min förvåning var teamet skyldigt och pennan skickades för ankomst den 3 februari. Detta är den första recensionsprodukten som Apple har skickat till mig på sex år. Eller är det åtta?

Smart Keyboard fungerar också som lock och stativ. Apple Way eller ingen väg är en truism. Med Surface Pro 4 kan användare luta skärmen tillbaka till önskad vinkel. Med Smart Keyboard finns det bara ett val. Men det är okej. Vinkeln är perfekt vald (kan inte lova att du håller med). Jag skriver detta första intryck förord ​​direkt till WordPress med Google Chrome, som fick en stor återgivningsmotoruppdatering under den sista veckan i januari.

Måste säga: Den totala användarupplevelsen överträffar mina förväntningar, som visserligen var låga. Skärmen är ljus och skarp. Prestanda känns snabbt från att fumla runt; det är smidigt. Som surfplatta lovar iPad Pro att bli stormästare. Jag kan redan se det. Jag kommer att meddela dig om byte av bärbar dator när serien utvecklas. Vi är klara.

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares