Modem vs Router: Vad är skillnader?

0 Shares

Tror du fortfarande att modem och router är desamma, men vad händer om jag säger att båda skiljer sig från varandra? Ja, du hörde det rätt! Båda är olika och har sin egen betydelse och funktioner. I det här inlägget ska vi göra en modem mot router slåss här som hjälper dig att känna skillnaden mellan dessa två termer.Modem vs Router: Vad är skillnader?

Modem vs Router: Vad är skillnader?

Så om du letar efter hur de skiljer sig från varandra, oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig angående detta.

1. Modem vs Router: Funktion

Modem vs Router: Vad är skillnader?

Modemet fungerar som en bro mellan det lokala nätverket och internet, medan routern är utformad för att ansluta flera nätverk. Om vi ​​tittar på historiken användes modem för att modulera signalerna på telefonlinjer så att meddelandet kan överföras från en plats till en annan. Å andra sidan är routrar trådlösa enheter som används för att komma åt internet och de har ingen historisk betydelse eftersom de uppfinns efter uppfinningen av internet.

Läs också: – PLA vs ABS: Vilket är det bästa materialet för 3D-utskrift?

2. Router vs modem: anslutningar

Modem vs Router: Vad är skillnader?

Som nämnts ovan är routern en trådlös enhet vilket innebär att den kan ansluta till flera enheter, medan modemet bara kan ansluta till en enhet. Dessutom är routerns anslutningsområde långt högre än modemet, vilket innebär att du kan ansluta till den även om du är långt ifrån den. Du behöver en Ethernet-kabel för att ansluta din enhet till modemet, medan routern inte behöver någon kabel eftersom det är en trådlös enhet som du kan ansluta även om du inte är nära den.

Läs också: – Linux vs Windows: Vilket är det rätta alternativet för dig?

3. Modem vs Router: Nödvändighet

Modem vs Router: Vad är skillnader?

Nu vet du att båda ger dig en internetanslutning, men nu uppstår en fråga, är båda nödvändiga för att ha en internetanslutning. Svaret är helt enkelt nej. Båda är inte nödvändiga för internetanslutning. Modemet är nödvändigt för att få tillgång till internetanslutning, men routern är inte nödvändig. Routern fungerar som en sköld mot alla typer av virus och skadlig kod. Så om du är orolig för din integritet och säkerhet kan du använda dem båda.

Läs också: – LibreOffice vs OpenOffice Full jämförelse

4. Router vs modem: säkerhet

Är båda säkra nog för att skydda dig från onlinevirus och skadlig kod? Nej, båda är inte helt säkrade. Modemet ger dig ingen säkerhet, medan routern är speciellt utformad för att ge dig extra säkerhet. Så om du vill skyddas mot viruset måste du ha routern som hjälper dig att göra det. Routern kan också ansluta till flera enheter vilket innebär att du kan komma åt internet till ett obegränsat antal enheter.

Läs också: – Windows 10 Education vs Pro | Fullständig jämförelse

Modem vs Router: Vilken är bättre?

Båda har sina egna fördelar och nackdelar samt användningsområden. Du kan använda vilken trådlös router du vill, men för att kunna använda ett modem måste du godkänna modemet från din ISP. I den meningen kan du tänka på ditt modem som ISP: s nätverk och routern som ditt hemnätverk. Nu beror det helt på dig om du vill använda modemet eller routern, men vi rekommenderar att du använder dem båda tillsammans. Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att känna till skillnaden mellan modemet och routern. Om du har några frågor att ställa till, låt mig veta i kommentarfältet nedan.

0 Shares