Möjlig Android 10-fel orsakar Google Pixel, andra telefoner slumpmässigt låser sig

0 Shares

Det kan finnas en fråga som är gömd i bakgrunden av Android 10. På senare tid har fler och fler användare märkt att om en app låser sig på sin enhet kan hela systemet stoppas på flera enheter med pixlar och andra Android 10-enheter upplever problemet.

Om detta inte har hänt dig, här är vad som händer. När en app på din smartphone fryser – något som tyvärr är vanligt för Amazon, Reddit, YouTube och några andra populära appar – tar det ner hela systemet tillsammans med det. Problemet är frustrerande slumpmässigt (vilket gör inspelningar väldigt svåra att fånga) och egentligen är den enda lösningen att bara vänta ett ögonblick på att OS ska få tillbaka saker under kontroll.

Android-polisen först belyste det här problemet, men det är något som har plågat vissa användare i flera månader. Svar på en nyligen tweet som diskuterar situationen avslöjade svar från många Google Pixel-ägare på Android 10 som har lagt märke till frysning / låsningsproblemet, men de är inte de enda. Vissa användare är på OnePlus- eller Xiaomi-smartphones och det verkar som om det inte är kopplat till startprogrammet.

Personligen har jag märkt det här problemet några gånger på min Pixel 4 XL under de senaste månaderna. Utöver det stötte jag också på det ett par gånger på en Samsung Galaxy S20 +. En annan medlem i 9to5-teamet märkte det också på en Pixel 3, men den enheten körde Android 11.

Vad är problemet här? Ärligt talat, vi har ingen aning vid denna punkt. Jag tänkte alltid att detta var ett enhetsspecifikt problem som inte var utbrett, men det är tydligt nu att många människor har sett det hända på sina enheter. Felsökning verkar inte heller ha någon större effekt, även om många ser framgång helt enkelt att stänga av och sätta på skärmen igen.

Google har inte kommenterat situationen än, men vi kommer att uppdatera den här artikeln om / när de gör det.

Mer om Android:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares