För att demonstrera framsteg med sin HDR-bildtagningsteknik kan Google ha lutat ärmen lite för långt för att avslöja vad som kan vara ett kameraprov från den kommande Pixel 5a.

Det är faktiskt just den här bilden – tagen från Neo 19 köpcentrum (och nära en Apple Store) i Taipei – som verkar vara priset här.

Bilden kommer från en fack med prover som är avsedda att visa upp hur bra HDR + med Bracketing fungerar på Pixel 4a 5G och Pixel 5 – Google AI Blog (h / t XDA Mishaal Rahman) har en fascinerande förklaring om att övervinna visuellt brus genom att hålla stilla i bara en halv sekund extra efter att du har tryckt på slutaren.

I vilket fall som helst hävdar några av bilderna att de kommer från Pixel 5, vissa från Pixel 4a 5G och många från “QCAM-AA”, troligen ett fyllnadsnamn för testbäddar. Trots sin extra potentiella upplösning vid 16MP är alla bilder från de bakre ultrabreda kamerorna begränsade till 12,2MP.

Sedan finns det denna konstighet som kommer direkt ut och säger att den är från en Pixel 5a – speciellt när man tittar på dess bländare och brännvidd, dess vidvinkelenhet. Faktiskt, baserat på just den informationen, kan det lika gärna vara från samma dual-cam-komponent som Pixel 5, 4a 5G och 4-serien som används. Visste inte att den här saken skulle ha två bakre kameror? Det har misstänks en god stund.

Google bekräftade tidigare denna månad att en Pixel 5a skulle komma ut senare i år. Vi tycker att det är ganska säkert att konstatera att utvecklingsenheter skulle ha varit tillgängliga redan i september för testkörningar, särskilt om det är så att kamerans hårdvara inte har förändrats.

Naturligtvis kan enhetsnamnet lätt förfalskas i EXIF, men återigen, vi förväntar oss inte ett tidvattenförskjutning med 5a-hårdvaran.