Moto X Force är en splittrad smartphone

0 Shares

Telefonskärmarna blir starkare hela tiden, men ändå krossar vi dem fortfarande med oklanderlig lätthet. Gå in i Moto X Force, en förmodligen splittrad smartphone.

En upplåst version av den Verizon-exklusiva Droid Turbo 2, som presenterades tidigare i år, kommer med denna 5,4-tums smartphone med fyra års garanti mot sprickbildning och splittring. Motorola är mycket säker på att du inte kommer att kunna bryta skärmen.

Hur säker? Vi mosade den mot en metallstol i Stuff HQ i morse utan att komma nära att bryta saken. Det var verkligen imponerande och mycket roligt.

Motorola säger att Force’s ShatterShield visar ett femlagerssystem bestående av en mycket hård yttre lins, en intern lins som är utformad för att inte spricka eller splittras, ett andra beröringsskikt om den första skadas och sedan AMOLED-skärmen och ett aluminiumchassi för hållbarhet.

En potentiell nackdel med en så tuff skärm är brist på tydlighet när det gäller detaljer på skärmen. Vi får se om så är fallet när vi får in Moto X Force för testning. Annars är det här mycket liknande handenhet till Moto X Style.

Den har den mindre 5,4-tums skärmen, men samma Snapdragon 810-chip, 3 GB RAM, 21 megapixel bakkamera och ett 3.760 mAh batteri med trådlös laddning. X Force har också Moto Maker-anpassning tillgänglig, inklusive en LG G4-liknande läderfinish. Motorola kommer att sälja 32 GB-modellen för 499 £ SIM-fri, medan en 64 GB-version också finns för 534 £.

Kommer ShatterShield så småningom att spridas till Motorolas andra enheter? Eller är detta bara en udda gimmick för att skilja Motorolas ständigt växande telefonutbud? Vi är angelägna om att ta reda på oss själva. Båda Android 5.1.1-telefonerna säljs i mitten av november. Naturligtvis kommer vår recension av Moto X Force att vara klar innan dess.

0 Shares