Motorola RAZR 2 recension

0 Shares

FÖRHANDSVISNING

Med KRZR, RIZR och mycket ryktet LAZR som slog rubriker, fruktade vi att vi hade sett den sista av unga RAZR. Men den ursprungliga pannkaka-tunna, skrika-namngivna mobilen var bara på en självförbättrande kurs, innan den återvände eftersom den betydligt förbättrade uppföljaren. Här är våra första intryck.

Den mest märkbara förbättringen av RAZR 2 är byggkvaliteten: dess blandning av en ram i rostfritt stål, en metallyta och skärmar av härdat glas gör att originalet verkar vara en Fisher Price-leksak. Det är också 2 mm tunnare än originalet, även om det redan var tunt nog för vår smak.

Av mer intresse är vad Motorola har lyckats packa i sin smala kropp. En bra start är det hälsosamma 2 GB internminnet för musiklagring. Den 2,2-tums interna skärmen har en QVGA-upplösning, medan det 2-tums externa jobbet är tillräckligt stort för att läsa textmeddelanden utan att öppna telefonen. Under motorhuven gör en imponerande 500Mhz-processor, stereo Bluetooth och en 2MP-kamera ett hån mot originalets grundläggande specifikation.

Det kommer i två smaker: en icke 3G-version (boo), som kör ett Linux- och Java-baserat OS, och ett snabbt HSDPA-nummer, som får det gamla Synergy OS med en uppdaterad frontend, men fungerar bra med inbyggd Opera-webbläsare. Några härliga designinslag – de beröringskänsliga musketangenterna på framsidan vibrerar när du trycker på dem – lägg till ytterligare polering, den nya RAZR ser ut som en chans för en återgång till våra topp tio. Se upp för en recension snart.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

Rivaler

Samsung F300

Samsung Ultra Edition II

LG Prada-telefon

0 Shares