Motorola RAZR 2 recension

0 Shares

Låt oss först få det glödande berömet: MOTORAZR V3 uppfann telefondesignen på nytt. Det kallas med rätta som en designikon som inspirerade en generation av utmattade wannabes.

Men två och ett halvt år på RAZR har helt klart stannat kvar sitt välkomnande. Dess design är lika trött som en gammal mutt som väntar på doggy Heaven och Moto har haft svårt att gå vidare. Så istället för att helt bryta sina RAZR-band och börja på nytt, har Moto lanserat RAZR 2.

Touch av klass

OK, det skriker brist på fantasi från Motos sida. Men vi lovar att du kommer att bli helt gob-smacked på hur Moto lyckades galvanisera denna sjuka serie, vilket får oss att bli kär i ryggen.

EDGE-aktiverad V8 är den första i RAZR 2-serien som anländer (en HSDPA-motorisk V9 finns också på korten) och är helt obefläckad.

Moto har behållit den ursprungliga RAZR-mallen och den snygga silhuetten på 11,9 mm, men uppföljaren är kompetent huggen av rostfritt stål, aluminium och magnesium av hög kvalitet och får en betydande höjning i processen.

Det känns nära Nokia 8600 Luna i lyxinsatserna men till halva priset. Dess design oser också betydligt mer klass än den ursprungliga V3 med en attraktiv “Dark Pearl Grey” fanér och stålkall touch. En mer förfinad och tumvänlig laseretsad knappsats finns också ombord.

Tack för minnet

Moto: s mycket skadade, irriterande användargränssnitt har fått en designuppdatering och är klar att bemästra, särskilt med 2-tums QVGA-skärmen på framsidan. Detta generöst stora fönster innehåller beröringskänsliga musikreglage som avger en kittlande puls för varje tryckning. Du kan också läsa och svara på meddelanden utan att öppna telefonen med sidoknapparna och förinstallerade fraser.

Knappsatsen har en dedikerad nyckel för att aktivera musikspelaren och även om den har starka funktioner och ljud genom båda de medföljande hörlurarna (det låter köttare anslutet till Bluetooth MOTOROKR S9-telefoner) hindras dess musikfunktioner av det begränsade lagringsutrymmet.

Det finns generösa 512 MB som hjälper internt minne, men utan någon kortplats är du begränsad till cirka 125 MP3-spår av god kvalitet eller ett par Spinal Tap jazz-odysseys.

Genomsnittlig snapper

Den fasta fokus snapper är också avgjort genomsnittlig och Moto har ännu inte brutit mot 2MP-barriären. Annars kan V8 meddela textmeddelanden, nummerpresentation och menyalternativ med en snygg Stephen Hawkings-röst, plus att du kan surfa på internet via den praktiska webbläsaren Opera 8.5.

RAZR 2 V8 är en femstjärnig telefon för design och byggnad ensam men den har fortfarande skarpa funktionsfel inklusive begränsat minne och brist på 3G-nedladdningshastigheter. Om du är en stilhund och inte bryr dig om sådana avvikelser är V8 rent guld. Men om du kräver mer substans från din RAZR, håll ut för HSDPA-karriär, microSD-kort med V9.

0 Shares