Motorola RIZR Z8 recension

0 Shares

Motorola har äta ute på RAZR under alltför länge nu. Medan rivaler som Samsung Ultra-serien och LG Shine har svept förbi, har Moto kämpat för att hålla jämna steg med den snygga men något inaktuella KRZR och RIZR.

Du kan dock inte hålla en stor telefonhund länge nere, och Motorolas bit tillbaka med RIZR Z8-smarttelefonen. Det kanske saknar RAZRs estetiska inverkan, men den här reglaget är gravid med rik multimedia godhet som aldrig sett tidigare på en Moto-telefon, för att inte tala om en snygg ny bildmekanism.

Kick-ass bild

I stället för att blända oss med sublima RAZR-tekniska upptåg, är Z8 effektivt den ursprungliga RIZR Z3 med överlägsen byggnad och ett bredare chassi. Day-glo limegrön trim funktionerar upp lakritsmjuk lack, men Z8: s ansiktslyftande KiKR-skjutreglage är publiktvänlig här. Ett mittgångjärn sparkar sömlöst framåt när det glider öppet för att avslöja en böjd silhuett för att ergonomiskt krama din mugg.

OU-motståndare från Moto kan andas lättnad eftersom dess ökända taggiga användargränssnitt har fått höjdpunkten för det mer instinktiva Symbian UIQ OS. Detta är Care Bear-vänligt jämfört med originalet och mycket mer intuitivt, även om vårt prototypprov visade sig lite trögt, något vi är säkra på kommer att förbättras.

Fartdåre

Z8 stöder nedladdningshastigheter för HSDPA men tills nätverken stöder 3,6 Mbps-smaken måste du laga mat med maximala tider på 1,8 Mbps. Detta är fortfarande ungefär fyra gånger snabbare än 3G, så det gör uppströmningen av de 25 inbäddade Sky TV-kanalerna. Du kan också enkelt programmera din Sky + från din telefon via en sju dagars EPG.

Telefonen har också utrustats med en glittrande skärm, fylld med 16 miljoner färger och skarpa detaljer för att hantera mobil- och TV-uppspelning. Den är i hög växel med 30 bildrutor per sekund videouppspelning och du kommer att bli smaskad av den sömlösa kvaliteten på Bourne Identity-filmen som finns på microSD-kortet.

Kammar upp det

Brottförfarande bör väckas mot Moto för att upprepade gånger vägrat att gå bortom två megapixelbarriären. Vi får veta att det är att hålla handenheten trimmad men Z8 ropar efter en 3,2 megapixellins för att skjuta med de stora kanonerna. Istället får vi en genomsnittlig snapper utan autofokus. Videoinspelning ger dock en viss inlösenfotografering i QVGA-kvalitet vid 30 bilder per sekund och bildrörelse, även om den är skadad med viss dragning, är förvånansvärt smidig.

Den populära mobila webbdelaren Shozu-appen är också inbäddad för snabb och enkel publicering av snaps och videor online. På andra håll är musikspelaren ganska grundläggande (ingen utjämnare!) Och låter lite svag genom de medföljande trådbundna hörlurarna men är ändå tillräckligt bra för musiksnackning.

Till skillnad från RAZR kommer Z8 inte att hypnotisera dig med sin stil, men dess videovideoositet, bredbandsnedladdningshastigheter och kick-ass-skjutreglage sätter verkligen Moto tillbaka på mobilkartan. Om det inte var för den genomsnittliga uppspelningen av kamera och musik, skulle Z8 – tillgänglig gratis på kontrakt med några gratis MOTOROKR S9 Bluetooth-hörlurar – ha varit oddsen för fem stjärnor.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

Relaterade recensioner

Samsung F300

Sony Ericsson W880i

0 Shares