Motorola V3iM recension

0 Shares

Berätta vad M står för

Slutligen, efter besvikelsen från den tjocka, klumpiga iTunes-vänliga ROKR och den iTune-mindre RAZR V3i, har V3iM – det är ‘M’ för musik – kommit in med iTunes-programvara inbyggd.

Andra specifikationer förblir desamma – det är en undernärad GPRS-telefon med en acceptabel 1.3Megapixel-kamera – och ja, den har fortfarande Motorolas fula menysystem. Inkluderingen av iTunes hjälper till att få det att känna sig mer intuitivt, som att ha en iPod på din telefon, ända ner till albumgrafikfunktionen.

Anslut telefonen till din Mac eller PC via USB och iTunes fyller automatiskt telefonen. Det spelar även upp alla kopieringsskyddade låtar som du har köpt från iTunes Music Store.

Stereoljud

V3iM levereras med ett microSD-kort för att lagra låtar på, plus ett praktiskt stereoheadset. Alternativt kan du bara få vänner på kollektivtrafiken genom att dela din musik med den tunna – men högljudda – inbyggda högtalaren. (Vänligen använd under inga omständigheter den här funktionen, särskilt om du ser någon av oss.)

Till skillnad från sin tjockare, 3G-aktiverade bror, har V3iM inte A2DP-hörlursprofilen för trådlös streaming till Bluetooth-headset, vilket är verkligen synd. Det saknas också dedikerade musikuppspelningsknappar, men när iTunes körs med luckan stängd kan du ändra volymen och pausa musiken med externa knappar.

Minneskortet kan bytas ut, men du måste dra av telefonens baksida för att komma åt det. Eftersom Apple har hämnat iTunes-mobilprogramvara genom att bara låta det rymma högst 100 låtar är det en användbar funktion. Det betyder att det inte är värt att köpa kort med en kapacitet på över 512 MB om du inte vill använda skivlägesfunktionen för att ta med dig dokument.

Vi använde iSync på Mac för att synkronisera dagbok och kontaktinformation med V3iM via Bluetooth, vilket fungerade bra även om kontakter med flera telefonnummer genererar enskilda kort för varje nummer, vilket leder till ett besvärligt antal kontakter att bläddra igenom.

RAZR – skarp styling

Sammantaget förlänger V3iM överklagandet och livslängden för Motorolas RAZR, men det har inte riktigt överklagandet av de dedikerade musiktelefonerna från Nokia och Sony Ericsson. I synnerhet innebär gränsen på 100 låtar att iTunes är mer en extra bonus än ett seriöst alternativ till en fristående MP3-spelare.

I slutändan vill vi se iTunes tillgängligt som en gratis nedladdning för alla telefoner, precis som det är tillgängligt för alla datorer. Men med Apple som desperat vill se till att alla på planeten bär en iPod, så kommer det troligen inte att ske snart. Antar att vi måste nöja oss med en rödbrun färgad Moto tills Apples iPhone dyker upp …

0 Shares