Mozilla har en ny mobil webbupplevelse som du kan testa: Referenswebbläsare

0 Shares

Mozilla har lanserat en testversion av en ny mobil webbläsare – i alla fall. Känd som referenswebbläsare, betonar Mozilla att “detta INTE är en ny slutprodukt, det är en samling delar”.

Referenswebbläsaren beskrivs som en “teknikförhandsgranskning” och ser företaget söka feedback om olika komponenter som kan eller inte kan användas tillsammans i framtiden. Det letar efter Android-användare för att tillhandahålla “inmatning, telemetri och feedback och felrapporter” för att forma framtiden för mobil surfning.

Se även:

Detta är något av ett intressant Test Pilot cum beta-testprogram. Det skiljer sig från andra tester genom att det inte finns någon produkt som testare kan använda. Som Mozilla säger är detta en samling komponenter och fokus ligger på att ta reda på hur de fungerar tillsammans. Företaget gör också att programmet verkar lite mer riskabelt än andra och säger: “Vi är ganska säkra på att dina personuppgifter är säkra, men jag rekommenderar att du fortfarande har en kopia av bokmärken och lösenord i en annan kopia av Firefox … för alla fall! Om du jämför Beta builds med en promenad i parken och äta nattliga byggnader till frukost, jag tror att du verkligen kommer att gilla den här nya utmaningen “.

Introducerar testprogrammet, säger Mozilla:

Mobilteamet har arbetat hårt med en ny infrastruktur som hjälper Mozilla att bygga nya mobilappar. Denna infrastruktur består av ett antal komponenter (som GeckoView, Glean och en ny implementering av Firefox-konton) som har samlats i en referenswebbläsare. Detta är INTE en ny slutprodukt, det är en samling delar, som en del eller alla kan användas för att skapa webbläsare för olika plattformar. Men innan vi kan använda dem måste vi se till att de alla arbetar tillsammans på ett ställe.

Om du vill engagera dig, besök https://groups.google.com/forum/#!forum/mozilla-reference-browser och gå med i Google-gruppen. Du bör sedan besöka https://play.google.com/apps/testing/org.mozilla.reference.browser på din telefon för att gå med i testprogrammet och installera appen.

0 Shares