Mozilla kritiserar Apples iPhone-integritetsanspråk, lanserar en online-framställning

0 Shares

Apple är ett av de mest integritetsfokuserade teknikföretagen. Det har konsekvent skyddat sina användare och har gått så långt att trotsa den amerikanska regeringen genom att vägra att låsa upp en iPhone för FBI. Omvänt tjänar Google mycket av sina pengar på att annonsera och spåra användare, medan Microsoft har extrem telemetri i Windows 10.

Och det är därför det är så förvånande att Mozilla – en annan integritetsfokuserad organisation – kritiserar Apple. Du förstår, Firefox-tillverkaren ropar Apple för att låta annonsörer spåra iPhone-användare. Mozilla går så långt som att starta en framställning i hopp om att få Apple att ändra en viktig iPhone-standardinställning.

LÄS OCH: Öppet brev undertecknat av Mozilla kräver att Facebook vidtar ”verkliga åtgärder” mot desinformation

“Det är sant att Apple har en imponerande meritlista för att skydda användarnas integritet, från end-to-end-kryptering på iMessage till antispårning i Safari. Men en nyckelfunktion i iPhones gör oss oroliga och får deras senaste slogan att ringa lite Varje iPhone som Apple säljer kommer med ett unikt ID (kallas en “identifierare för annonsörer” eller IDFA), som låter annonsörer spåra de åtgärder användarna vidtar när de använder appar. Det är som en säljare som följer dig från butik till butik medan du handlar och spelar in varje sak du tittar på, säger Ashley Boyd, VP för Advocacy, Mozilla.

LÄS OCH: Sekretess för att vinna! Startpage.com besegrar Google och Bing för att bli bästa sökmotor

Boyd säger vidare “De goda nyheterna: Du kan stänga av den här funktionen. De dåliga nyheterna: De flesta vet inte att den funktionen ens finns, än mindre att de ska stänga av den. Och vi tror att de inte borde behöva Det är därför vi ber Apple att ändra de unika ID: n för varje iPhone varje månad. Du skulle fortfarande få relevanta annonser – men det skulle vara svårare för företag att bygga en profil om dig över tid. Om Apple gör den här ändringen kommer inte bara att förbättra iPhones integritet – det kommer att skicka Silicon Valley meddelandet att användare vill att företag ska skydda sin integritet som standard. “

Medan Apple är mycket fokuserad på integritet, måste jag säga att Mozilla är helt korrekt i sin kritik. Den genomsnittliga iPhone-användaren kommer inte att dyka djupt in i inställningarna för att hitta och stänga av den här funktionen. Om Apple vill marknadsföra sig som en integritetshjälte (se ovanstående video) kan företaget inte gå halvvägs – det måste alltid fokusera på att skydda sina användare. Och ja, den här inställningen borde vara opt-in snarare än opt-out. Åtminstone bör Apple regelbundet ändra det unika ID: t för att begränsa spårningen.

Om du håller med Mozilla (jag hoppas att du gör det) och tycker att Apple borde göra denna förändring kan du underteckna framställningen här nu. För att begränsa annonsspårning eller återställa din annonseringsidentifierare på iOS, gå helt enkelt till Inställningar, Sekretess och sedan Annonsering.

Fotokredit: iiierlok_xolms / Shutterstock

0 Shares