Mozilla utfärdar viktiga korrigeringsfiler för att stoppa Firefox som utlöser Windows 10: s felkorrektion

0 Shares

Firefox

För några veckor sedan skrev vi om ett fel i Windows 10 som kan leda till att en NTFS-enhet formateras helt enkelt genom att öppna en mapp. Problemet påverkar attributet $ i30 NTFS, och det kan utlösas i Explorer såväl som webbläsare.

Nu har Mozilla släppt en nyckeluppdatering till Firefox som förhindrar att den aktiverar felet. För att vara skyddad måste du köra minst Firefox 85.0.1.

Se även:

Vanligtvis kan felet utlösas genom att köra kommandot cd c: : $ i30: $ bitmap, men det kan också orsakas genom att helt enkelt öppna en speciellt utformad mapp. Om en mapp innehåller en genvägsfil med dess ikonplats inställd på c: : $ i30: $ bitmap, räcker det bara att visa innehållet i en mapp för att skada en enhet.

När felet upptäcktes rapporterade Bleeping Computer att en webbläsare som öppnade en fil som refererar till fil: /// C: /: $ i30: $ bitmap också kan utlösa korruption. Nu delar webbplatsen nyheter om Firefox-uppdateringen vilket innebär att Mozillas webbläsare inte längre kan missbrukas på detta sätt. Företaget säger att uppdateringen hindrar Firefox från att komma åt “NTFS specialvägar som kan leda till korruption av filsystem”.

Ändringsloggen för Firefox 85.0.1 är som följer:

Förhindra åtkomst till NTFS-specialvägar som kan leda till filsystemskada. Åtgärdade en krasch vid autentisering till webbplatser som använder SPNEGO på macOS-enheter med Apple Silicon-processorer (bug 1685427). Undvik att skriva ut en extra tom sida i slutet av vissa dokument (fel 1689789). Åtgärdade en webbläsarkrasch i händelse av oväntat Cache API-tillstånd (fel 1684838). Fixade hanterare av externa URL-scheman när du använder Firefox flatpak (bug 1688966)

Medan Microsoft ännu inte har utfärdat en patch för Windows 10, släpptes en inofficiell fix från tredje part av säkerhetsutvecklare.

0 Shares