Mozillas nya Lockwise-app frigör dina lösenord från din webbläsare

0 Shares

Liksom många användare föredrar vi att använda Google Chrome eller Mozilla Firefox framför Edge eller Safari. Problemet är att om du använder en webbläsare från tredje part för att lagra dina inloggningar och lösenord, flytta till din iOS-enhet och de sparas inte i din nyckelring.

Senaste iOS-ändringar har gjort det möjligt för tredjeparts lösenordshanterare att få åtkomst till alla inloggningar på din enhet, så av denna anledning har Mozilla lanserat Lockwise som skiljer dina sparade Firefox-lösenord från din webbläsare.

Mozilla Lockwise lanserades som en del av Firefox 70, men separata appar för iOS och Android har gjorts tillgängliga.

Dessa appar är otroligt enkla jämfört med andra lösenordshanterare som vi har använt. De synkroniserar helt enkelt dina lösenord från Firefox och gör dem sedan tillgängliga – från appen kan du antingen kopiera och klistra in dina lösenord i dina andra webbläsare eller välja att fylla i automatiskt.

Med Lockwise som stöder både Face ID och Touch ID kan du nu automatiskt få tillgång utan att du behöver ett huvudlösenord.

Och det handlar om det. Varje vanlig lösenordshanterare kommer att erbjuda dig så mycket mer. Till exempel möjligheten att lagra ditt personliga ID eller din kortinformation, vilket är viktigt för inköp via internet och uppriktigt sagt viktig information om ditt kort. En oberoende lösenordshanterare genererar dina inloggningsuppgifter och varnar dig om dina data har äventyrats online.

Med det ovanstående i åtanke, är det värt att installera Lockwise-appen? Om du är en ivrig Firefox-användare, potentiellt. Frågan är, skulle det ersätta vår standardlösenordshanterare? Nästan säkert inte. 1Password för oss är vår goto-manager och kommer att möjliggöra webbläsarstöd, tredjepartsintegration inom iOS och är verkligen flera enheter. Vi kan komma åt våra lösenord på en Mac lika enkelt som en Windows-dator.

Ladda ner Mozilla Lockwise för iOS eller Android.

0 Shares