MP3 mot MP4 | Alla vanliga skillnader

0 Shares

Tror du att MP4 är en nyare och uppdaterad version av MP3-filerna? Tja, nej, det finns många skillnader mellan båda filformaten, men de flesta är inte medvetna om dem. Men du behöver inte oroa dig längre. Vi kommer att visa dig en lista över skillnader mellan båda filformaten och inte bara dig, alla bör vara medvetna om de viktigaste skillnaderna.mp3 vs mp4

Skillnader mellan MP3 och MP4 måste du veta

1. Mediatyp

Den första och främsta skillnaden mellan MP3 och MP4 ligger i vilken typ av filer de lagrar. MP3 kan användas för att lagra ljudfiler, medan MP4 oftast används för att lagra ljud, video och till och med bilder med undertexter.

På digitalt språk kan vi säga att MP3 är ett format som endast lagrar ljudfiler, medan MP4 är en slags container som lagrar video- och digitala multimediafiler.

Kontrollera även: – exFAT vs NTFS: Vilken är rätt alternativ?

2. Flexibilitet

Som vi alla vet kan MP3 inte användas för att lagra flera filtyper, så det erbjuder inte flexibilitet, medan MP4 är ganska flexibelt jämfört med MP3-formatet. Den kan användas för att lagra ljud, videor och till och med bilder.

Dessutom är MP4-filer kompatibla med både Advanced Audio Coding och Apple Lossless Audio Coding, medan MP3 bara är kompatibel med Audio-filer. Mediaspelare fungerar bättre med MP4-filer jämfört med MP3-filer.

Läs också: – Ecobee vs Nest: Vilken är det bästa alternativet att välja?

3. Metadata

Både MP3 och MP4 använder metadata för att stödja varje mediaspelare att lyssna på ditt favoritinnehåll online. MP3-filerna använder data som sångnamn, album, genre och mycket annan information för att stödja alla mediaspelare.

Å andra sidan innehåller MP4-filer också metadata som är kompatibla med ett stort antal filtyper inklusive PNG, JPEG, HTML, PSD etc.

MP3 vs MP4: Vilken är det bästa och rätta valet?

Jag tror inte att det finns något som perfekt finns i världen. Allt har sina egna fördelar, nackdelar och användningsområden. Så både MP3 och MP4 är två olika termer och de har olika användningsområden också. Om du vill lagra ljud bör du använda MP3 och om du vill lagra videofiler ska du använda MP4-format.

Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att lära dig allt om MP3 och MP4. Om du gillade det, dela det med dina vänner som fortfarande letar efter detsamma. Om du fortfarande är osäker kan du gärna kontakta oss via kommentarsektionen nedan.

0 Shares