Något förvirrande kallas Apple-butiker nu bara Apple

0 Shares

apple_store_front

Apples senaste branding-rörelse rör sig med syntax och etablerad konvention eftersom det ändrar hur det hänvisar till sina fysiska butiker. Medan Apple Store, Fifth Avenue var perfekt för nästan alla med sunt förnuft, har Apple nu beslutat att Apple Fifth Avenue är bättre.

Förändringen till detaljhandelsmärkning är lite, ja, konstigt uppriktigt, men det kommer säkert att få Apple lite mer av den uppmärksamhet det så önskar. När allt kommer omkring, Apple World Trade Center låter ganska mer grand än Apple Store, World Trade Center, eller hur?

MacRumors rapporterar att Apple-anställda nyligen fick e-postmeddelanden som informerade dem om den nya formuleringen för butiksmärkning. Ditching ordet “butik” är något som ska ske gradvis, både online och offline, och nya butiker kommer att vara de första som får behandlingen.

Eftersom varumärket är så centralt för företagets etos är butiksändringarna mycket typiska Apple. Anklagelser om anspråk kommer nästan säkert – och utan tvekan med rätta – att följa, men om det finns något som kan sägas om Apple är det att det vet hur man får folk att prata.

Uppdrag slutfört!

Fotokredit: Maen Zayyad / Shutterstock

0 Shares