Några av dina favoritappar slutar fungera i iOS 11 – så här får du reda på vilka

0 Shares

Bryt iPhone

Idag är en stor dag för iPhone- och iPad-användare, eftersom det är när iOS 11 gör sin officiella debut.

Det finns många häftiga nya funktioner i den här OS-uppdateringen, inklusive en designuppdatering, moderniserat Control Center, ett Stör ej-körläge, Siri-förbättringar och mycket mer. Men iOS 11 är också när Apple slutar stödja 32-bitars appar. Och det betyder att några av dina älskade appar och spel kanske slutar fungera när du har uppdaterat.

Nu har de mest stödda – och regelbundet uppdaterade – apparna gjorts kompatibla med iOS 11, men det betyder inte att alla dina favoritappar kommer att överleva övergången.

Jag har ett par appar på min iPhone 7 som inte längre uppdateras av utvecklarna men som fungerar bra. Tyvärr, när iOS 11 anländer, måste jag säga adjö till dem (eftersom det inte är ett alternativ för mig att inte uppdatera till det nya operativsystemet).

Innan du utför uppdateringen kanske du vill kontrollera vilka appar – om några – du kommer att förlora, eftersom det här hjälper dig att bestämma om du vill fortsätta.

För att ta reda på vilka av dina installerade appar som inte är kompatibla framöver, gå till Inställningar> Allmänt> Om> Program och du ser en lista över de som är inställda på att sluta fungera. Om du inte ser några appar listade – grattis, allt på din enhet är kompatibelt.

iOS 11 tar inte bort dessa appar från din iPhone eller iPad, de startar bara inte – åtminstone inte förrän de får en uppdatering för att göra dem kompatibla.

Bildkredit: Rokas Tenys / Shutterstock

0 Shares